in

13 semne că eşti născut şi crescut în România!

Un articol publicat pe site-ul matadornetwork.com extrem de comentat, apreciat şi share-uit pe Facebook, a devenit viral printre românii de pretutindeni, care au început să dezbată cu haz şi ironie subiectul atins: 13 semne că eşti născut şi crescut în România!

Materialul cu pricina, semnat de Paula Veselovschi, s-a transformat rapid într-unul dintre cele mai comentate subiecte de pe Facebook. Vezi, mai jos, cele 13 semne că eşti născut şi crescut în România, potrivit articolului de pe matadornetwork.com. Tu te regăseşti printre ele?

1. Eşti genetic programat să recunoşti un Renault 12 de la distanţă

În Franţa, producţia de Renault 12 s-a derulat între anii 1969-1980. În România, modelul s-a vândut excelent în secolul 21 sub numele Dacia. Pentru decenii, vasta majoritate a maşinilor de pe drumurile ţării erau Dacii. Este în ADN-ul nostru să zărim una peste tot.

2. Slănina afumată cu ceapă este un mic dejun delicios şi sănătos

Explicația este simplă: are ca ingrediente două feluri de legume: porc şi ceapă.

3. Ai o relaţie de iubire/ură cu sărbătoarea națională a României.

Da, este o zi importantă cu artificii şi festivităţi, în care toată lumea are liber. Teoretic, sună distractiv, exceptând faptul că pică pe 1 Decembrie. De ce or fi fixat Ziua Naţională în cel mai urât anotimp al anului?!

4. Contele Dracula nu este un vampir, ci un erou naţional.

Ai învăţat despre contele Dracula la orele de istorie din şcoală, nu la cursul de literatură. Nu era Dracula, ci Vlad Ţepeş, domnitorul nu al Transilvaniei, ci al altei provincii româneşti. Şi cel mai important, era un om bun, care lupta pentru dreptate în felul său medieval.

5. Nu eşti speriat de Transilvania.

Este o regiune sigură într-o ţară, în general, sigură. Ai fost deja acolo.

6. Ai devenit imun la ţuica de prune.

Varianta cea mai tare poate avea peste 60% alcool, dar tu nu eşti impresionat. Poţi chiar s-o fi băut înainte de ora 9 dimineaţa şi să supravieţuieşti. Străinii se cherchelesc după doar o gură de ţuică.

7. Peştele prăjit nu are niciun gust fără mujdei de usturoi.

8. Vorbeşti trei sau patru limbi străine la un nivel decent.

Ai învăţat engleză sau franceză sau germană la şcoală, ai mai prins italiană din desene animate sau spaniolă din cântece şi de la TV. Poţi susţine o conversaţie în toate aceste limbi.

9. Supa este primul fel de mâncare, nu hrana pentru când eşti bolnav.

10. Iei serios în considerare să pleci din ţară în decembrie.

Simţi că vrei să scapi de avalanşa de colinde de Crăciun ale unui anumit cântăreţ blond între două vârste, care cheleşte. Dacă eşti crescut în România, ştii despre ce e vorba.

11. Nunta nu e nuntă fără sarmale cu smântână.

12. Nu cânţi la vreun instrument. Spui glume.

Ştii cel puţin una din toate categoriile de glume româneşti şi le spui spontan în conversaţii. La petreceri, tu şi prietenii tăi spuneţi glumă după glumă 40 minute la rând, în timp ce chitara şi tobele se prăfuiesc într-un colţ.

13. Eşti în frenezia cumpărăturilor din ultima săptămână a lui februarie până la 8 Martie

Valentine’s Day (categoric nu este o sărbătoare românească, în ciuda marketingului puternic) nu este finalul perioadei, ci doar începutul. La 1 Martie cumperi mărţişoare, cam 20 mici bijuterii legate cu şnurul alb-roşu pe care le dăruieşti prietenelor. Apoi, este 8 Martie, când dai daruri mamei, surorii, prietenelor, colegelor şi aproape fiecărei femei cu care ai de-a face.

Sursa: one.ro

Articol publicat de Laurențiu Barbu

Promovarea memoriei colective pentru conservarea identității românești!