in

Vinul românesc-calitate, gust și rafinament

Despre vin se știe că este cea mai bună și rafinată băutură din întreaga lume, existând o serie largă de feluri și tipuri. Degustătorii sunt în căutarea celui mai bun vin, astfel, de-a lungul timpului au reușit să găsească câteva soiuri de viță-de-vie, care audatnaștere unui vin absolut deosebit ca aromă, gust și culoare. Există un clasament al celor mai bune vinuri din lume, iar spre surprinderea multora dintre noi, și vinul românesc se află chiar în primele locuri, ocupând poziția a noua ca ,,cel mai bun vin”. Sunteți de părere că această băutură, concepută pe meleagurile românești, merită să fie apreciată la nivel continental de către cei mai buni degustători? Noi spunem că DA, vinul românesc are un gust aparte, ce nu încetează din a surprinde turiștii.

România este cunoscută și populară pentru podgoriile de viță-de-vie, care au soiuri nobile, dintre cele mai bune din lume. Datorită lor și secretului autentic din lumea fascinantă a acestui domeniu, românii reușesc să dea naștere unei băuturi rafinate, ce încântă de câțiva ani buni degustătorii. Aceștia caută savoare, aromă, textură și culoare, iar vinul nostru îndeplinește toate condițiile, fiind o adevărată piesă valoroasă în rândul lor.

Vinul bucură inima omului și bucuria este mama tuturor virtuților.

J.W. Goethe

Cele mai multe podgorii se găsesc în județul Vâlcea, al cărei pământ a fost înzestrat cu puterea de a crește o recoltă bogată de viță-de-vie. Renumitele podgorii de Drăgășani au adus României unele dintre cele mai bune tipuri de vin, de la Feteasca Neagră, la Cabernet Sauvignon. Însă, veritabilul și cel mai iubit fel este Negru de Drăgășani. În rândul podgoriilor se afirmă Crama Avincis și Crama Știrbey. Și pe lângă produsele excepționale pe care le oferă clienților, locația lor este de-a dreptul impresionantă. Peisajele ce înconjoară cramele sunt un leac pentru suflet, liniștea și frumoasele văi cu viță-de-vie fiind încântătoare.

În țară există mai multe crame, care dețin soiuri precum Cupaj, Shiraz sau Cabernet Sauvignon. Dintre cele mai populare se remarcă cele din zona Prahovei, emblema locului fiind Crama Basilescu. Și aceasta aduce României un vin absolut deosebit, care se definește prin elegantă, excelență și distincție. Toate aceste tipuri de vin reușesc să claseze România în marele top al celor mai bune vinuri din Europa, care își merită locul cu desăvârșire.

O cramă, care își urmează rețelele autentice de realizare a vinului românesc este Crama Rasova, din Constanța. Aceasta deține peste 50 de hectare de viță-de-vie, care produc cele mai bune vinuri precum: Muscat Ottonel, Chardonnay, Pinot Gris, Merlot și Tămâioasa Românească.

Pentru mulți nu mai este un secret că vinul românesc este o adevărată capodoperă autentică, ce reușește să spargă barierele timpului și să își mențină calitatea, atât la gust, cât și în rândul oamenilor. Scopul este de a menține această tradiție și de a duce vinul tradițional în primele rânduri în Europa. Degustătorii afirmă cu certitudine că vinul din țară este de-a dreptul uluitor, având un gust nemaipomenit. Și cine ar nega un altfel de fapt?! Un vin de țară, produs din viță-de-vie îngrijită natural și tratat după rețetele originale, nu poate să aibă un egal. 

Articol publicat de Laurențiu Barbu

Promovarea memoriei colective pentru conservarea identității românești!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.