Originea poporului român a fost îndelung discutată și a stârnit polemici între specialiști. Iată câteva informații despre strămoșii noștri, pe care probabil nu le știai!

In zona Olteniei se inregistreaza cea mai veche locuire in bordeie din lume (18,000 ani inainte de Christos), cea mai veche activitate de minerit, cel mai vechi tarnacop de miner descoperit vre-o data, cea mai veche activitate metalurgica a aramei din lume (8,000 ani inainte de Christos), cea mai veche scriere din lume (tablitele de la Tartaria, judetul Alba 5-6.000 inainte de Christos). Tot aici s-a inventat arcul, au aparut primele furnale din Europa, si tot de aici au plecat si s-au format celelalte popoare indo-europene si nu numai cum ar fi: iranienii, carienii, italicii, frygienii, scitii, cimmerienii, triburile iberice, bascii, sarmatii, elenii (ahei si dorieni), fenicienii….etc.

TRACO-DACII reprezinta cea mai veche si mai inalta cultura de pe Pamant, anterioara civilizatiei Sumeriene, si totodata cea mai numeroasa (180 – 200 de triburi). Ei puteau fi gasiti in intreaga Europa (Balcani, Ucraina, Ungaria, Austria, Germania, Cehoslovacia, Polonia, Italia, Franta, Spania, Turcia europeana, Asia Mica, Africa……chiar si Burii din Africa de Sud sunt tot un neam Dac, din care facea parte insusi Burebista.

Scrisul si odata cu el istoria, au aparut mai intai in spatiul tracic si abia mai tarziu in spatiul greco-roman, dus probabil acolo tot de triburile care au migrat de aici. TRACO-DACII au avut cea mai veche agricultura din Europa, (neolitic) si printre cele mai vechi din lume. La vremea lor erau singurul popor din lume care foloseau cercul la dispozitivele de masurare a timpului, potrivit ToataRomania.ForumHit.ro

Incepand cu anul 1995, dupa studii indelungate, insa intentionat tinute la subsol, o serie de savanti americani de prestigiu au ajuns la concluzia ca Potopul descris in Biblie a avut loc pe malul vestic al Marii Negre, unde locuia o populatie neasteptat de dezvoltata, (oare cine?). De altfel Olimpul, legendarul munte din mitologia greaca (ULIMP- Lumina sau Splendoare, in limba traco-daca), nu era altceva decat muntele Bucegi pe care nu intamplator dainuie al doilea Sfinx de pe Pamant. Istoricul Homer spunea ca numai tracii stiau sa lupte calare si cu arcul incepand cu mileniul cinci inainte de Christos.

TRACO-DACII se remarcau printr-o corectitudine desavarsita, toate conventiile fiind incheiate verbal si apoi pastrate cu sfintenie. Lipsa de acasa era semnalata printr-un bat lasat la poarta, fiind mai mult decat suficient.TRACO-DACII erau singura civilizatie din lume care nu a folosit sclavagismul sub nici o forma a sa.   In jurul anului 1400 I.C, se construieste in Tracia nord-Dunareana, cea dintai scoala cu local de sine statator de pe Terra, numita Androniconul, unde preotii Zamolxieni predau toate disciplinele universitare incepand cu teologia (cultul Zeului Soare si al celor 12 constelatii).

Confom marturiilor ramase posteritatii ale lui Platon si Socrate, insusi Pitagora si-a completat studiile la scoala Zamolxiana, si tot ei afirmau ca in acea vreme in Dacia existau cei mai de seama medici ai timpului.

Istoricul Herodot, ii considera pe Cimerieni originari de pe versantul Nord-Estic al Carpatilor,(Moldova de astazi). Apoi o parte din ei s-au deplasat spre Sud, in Anatolia, unde au fost cunoscuti ca Cimiry. Migrati ulterior catre Italia, Spania, Anglia si Irlanda au fost cunoscuti sub denumirea de celti.

Zona Nord -Dunareana (Romania de astazi), a fost considerata din vechime drept un paradis terestru.Un teren bogat in aproape toate bogatiile pamantului, cu terenuri agricole(Granarul Europei de mai tarziu), pasuni intinse, toate formele de relief, un incredibil sistem hidrografic natural, o zona bine aparata contra majoritatii dezastrelor naturale…..etc. Ca un miracol unic al istoriei, locuitorii acestei zone n-au putut fi alungati din vatra stramoseasca si nici deznationalizati.

Romanii pastreaza in continuare limba, portul, obiceiurile, traditiile stramosilor de acum 7.000 de ani. Analizele minutioase de sange, demonstreaza un alt miracol: in ciuda numeroaselor invazii, inclusiv mult distorsionata ocupatie romana, ne-am pastrat puritatea genetica, specifica stramosilor nostri.

Romania ramane un miracol, caruia i s-a prevazut un viitor mesianic. Profetul indian Sundhar Singh scria in 1922, ca romanii vor deveni un popor indragit si respectat de toate popoarele lumii.

sursa: cultural.bzi.ro

Articole recomandate!

1 COMENTARIU

  1. Asta cu ,,chiar si Burii din Africa de Sud sunt tot un neam Dac” e foarte tare, de ce nu olandezii, sau ma rog flamanzii.O sa incerc sa gasesc eu explicatia, poate pentru ca burii d-aia se numesc buri pentru ca sunt descendentii lui Burebista si nu pentru ca buri provine din olandezul boer care inseamna taran.Dar daca vreti pot continua cu aberatiile si sa avansez ipoteza ca originea cuvantului olandez boer este de origine geto-daca si inseamna taran(palmas) de-alui Burebista.Ar mai fi ceva, se pare ca ilustrilor istorici le-a scapat ceva si anume un lucru foarte evident, Worf din Star Trek seamana izbitor de mult cu Decebal, ceace ma face sa cred ca si klingonienii sunt tot descendenti traco-getici.

  2. Inteleg ca sunt multe articole care ne situeaza ca stramosii tuturor, dar nu as intelege de ce acest “adevar” e tinut departe de ochii lumii. Indo-europenii nu au pornit din Balcani. Chiar daca exista o civilizatie aici inainte sa vina ei, acea civilizatie a fost asimilata de indo-europeni. Zalmoxes se spune ca a trait prin secolul VII sau VIII i. Hr., cum putem vorbi de religia Zalmoxiana in 1400 i. Hr.? Celtii descendenti ai tracilor? Limba lor nu seamana deloc cu latina vulgara, cea care tot cei care scriu articole precum acesta spun ca se vorbea in Dacia. M-as bucura ca toate acestea sa fie adevarate, insa fara probe reale si unanim acceptate e greu. Astept raspunsuri la intrebarea de ce ar fi ascunse toate aceste lucruri.

  3. Pe timpul domnitorilor toti cei cu sit. materiala, angajau profesori straini pt. copii lor, aduceau meseriasi din tarile dezvoltate, marmura din Italia, geamuri din Venetia samd. Romanii nu au stiut decat sa-si faca rau unii altora, s-au vandut pe nimic si vorbiti cat de inteligenti sunt. Va puteti da seama de cum intrati prin punctele de frontière, de calitatea serviciilor in administratie, posta, magazine, spitale, etc. Va doresc o seara buna.

  4. FOARTE FRUMOS ACEST DOCUMENT….CE ATESTA INCAODATA VECHIMEA NOASTRA SI DESCENDENTA NOASTRA AICI IN VECHIA DACIE..NU CA ACEA MINORITATE DE HUNGURIENI.CE VOR FF MULTE DREPTURI LA NOI IN TARA NOASTRA….SA NU UITAM CA EI AU VENIT CA UN POPOR MIGRATOR HUNI…SI AU OCUPAT FORTAT NISTE TERITORII SI ACUM ACESTI BOZGORI..AU DEVENIT FF OBRASNICI SI AR TREBUI EXPULZATI DIN ROMANIA…CA NICI UNGURII LOR NU II PRIMESC..DE ACEEA LE SPPUN BOZGORI….ADICA HUNGURIENI FARA TARA….ASA CA AFARA CU BOZGORII DIN TARA ROMANEASCA.

  5. Sunt mandru ca m-am nascut pe acest pamant mesianic ocrotit de Dumnezeu,viata trecatoare am inchinat-o slujirii in credinta a neamului din care fac parte,azi,nu preget sa-mi apar tara si neamul in speranta dainuirii perene pe acest areal .Am uneori gustul amar pe care semeni ai mei lipsiti de virtute ,il revarsa cu nonsalanta in sufletul copiilor si nepotilor, cruzi inca si nepregatiti suficient pentru lupta de supravietuire ce se impune in aceste momente grele. Am insa speranta unirii in cuget si simtire a tuturor celor ce traiesc si simt romaneste.Romania de azi ,mare parte a Daciei strabune este leaganul civilizatiilor pamantene si vatra unui neam nepieritor.Iubiti-va aproapele,neamul si tara neconditionat si lumina sfanta va lumina vesnic sufletul fiecaruia dintre voi.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.