in ,

Cetatea Râșnov – lecția de istorie de pe potecile pietruite

Cetatea Râșnov mi s-a părut dintotdeauna un loc magic. Fiind pasionată de castele și fortificații vechi, am decis să-i descopăr povestea. Drumul lung, cu startul tocmai din Timișoara, a meritat din plin atunci când am ajuns în orașul Râșnov și am văzut cetatea agățată de brazii din munți, precum o priveliște desprinsă din vederile de vacanță.

Cum ajungi la Râșnov

Cetatea Râșnov, care obișnuia să controleze accesul în Transilvania, este una din cele mai bine păstrate ansambluri fortificate din regiune, deși a fost atacată și apărată cu succes în mai multe rânduri. Poți ajunge la cetate urcând spre munți din oraşul Râşnov, drum la capătul căruia vei găsi un popas cu parcare (costă 5 lei). De acolo, ai ocazia să urci spre Cetatea Râșnov fie într-o plimbare, fie cu trenulețul Râșnovului (costă tot 5 lei), care te duce direct la baza fortificaţiei. Acesta conferă un farmec aparte drumului, pe care îl poţi parcurge și pe jos, în aproximativ 10 minute.

Râşnovul este invadat de dinozauri

Lângă Râșnov este un alt obiectiv turistic pe care nu vei vrea să-l ratezi, mai ales dacă ești în vacanță cu prichindeii tăi, și anume Dino Parc Râșnov. Intrarea este 28 lei/ adulți și 22 lei/ copii și studenți. După ce intri direct în gift shop-ul plin ochi cu dinozauri din diverse materiale, pe care îi poți adopta, vei da peste un univers cu totul nemaivăzut în Europa de sud-est. Şi anume curtea sa de 1,6 hectare de pădure care este plină de dinozauri. În mărime naturală. De toate felurile, 46 mai exact, care ajung și la 20 de metri înălţime. La Dino Parc Râșnov există chiar și un traseu bine organizat pe care să îl urmezi pentru a descoperi toate speciile de dinozauri care obișnuiau să ne populeze planeta.

Citește mai mult: https://www.ghiduri-turistice.info/ghid-turistic-cetatea-rasnov-lectia-de-istorie-de-pe-potecile-pietruite

Articol publicat de Laurențiu Barbu

Promovarea memoriei colective pentru conservarea identității românești!