Am deosebita plăcere de a vă invita să participați duminică, 24 ianuarie 2016, la lucrările Conferinței Românilor de Pretutindeni.

Evenimentul reunește, în incinta Parlamentului României, lideri ai comunităților românești din întreaga lume, reprezentanți ai mediului academic, jurnaliști și reprezentanți ai statului român.

Organizată cu prilejul Zilei Unirii Principatelor Române, Conferința Românilor de Pretutindeni este un eveniment unic, destinat tuturor celor preocupați de soarta românilor care locuiesc în alte state, fiind implicați în activitatea de reprezentare și apărare a drepturilor acestora.

Vă invităm să participaţi activ în cadrul discuţiilor, opinia dumneavoastră fiind foarte importantă pentru identificarea unei strategii eficiente în vederea asigurării libertății de exprimare și afirmare a identității naționale a românilor de peste hotare şi pentru îmbunătățirea cadrului legislativ destinat acestora.

Evenimentul se va desfăşura duminică, 24 ianuarie 2016, în sala „Nicolae Iorga” a Palatului Parlamentului, începând cu ora 10.00. Detaliile privind accesul, cazarea și programul detaliat al Conferinței se regăsesc în documentele de mai jos.

Articole recomandate!