in

Descoperă locuri din România în care Dumnezeu a pictat natura asemeni Raiului

România este plină de locuri frumoase! Înainte să o părăseşti, ar trebui să cunoşti minunile naturii de aici, locurile în care Dumnezeu a pictat natura asemeni Raiului. Munţii, lacurile, cascadele şi formaţiunile naturale unice din ţara noastră sunt destinaţiile spre care să te îndrepţi în următoarea ta vacanţă în ţară.

Lasă-te fermecat de frumuseţea naturii din ţară noastră şi vino să descoperi alături de noi cele mai importante atracţii turistice naturale până la care poţi face o drumeţie în orice sezon!

Cascada Bigăr

Cascada Bigăr şi punctul de trecere al Paralelei 45 prin România, localizate pe teritoriul administrativ al comunei Bozovici, în judeţul Caraş-Severin, sunt marcate pe Valea Minişului de o locaţie perfectă pentru un mic popas. Aici te întâmpină una dintre cele mai frumoase cascade din ţara noastră, cu o apă limpede, rece şi perfect albastră. Cascada Bigăr a devenit un punct turistic deosebit de important în ultimii ani, după ce a fost menţionată în topuri internaţioanle ale celor mai frumoase cascade din lume. Aşadar, este un obiectiv turistic românesc pe care nu ai voie să-l ratezi!

Delta Dunării

Delta Dunării este cea mai bine conservată rezervaţie de acest tip din Europa şi se află, în mare parte, în Dobrogea. Recunoscută ca parc naţional şi ca rezervaţie a biosferei, Delta atrage turiştii români şi străini dornici să descopere natura neatinsă de activitatea umană, să se relaxeze în plimbări cu barca şi să admire plante, animale şi păsări specifice numai acestei zone unice. Satele pescăreşti aflate în Delta Dunării sunt ideale pentru o vacanţă întreagă petrecută aici, într-una dintre cele mai frumoase şi mai liniştite zone naturale din România.

Insula Ovidiu

Insula Ovidiu se află în mijlocul Lacului Siutghiol, în apropiere de staţiunea Mamaia, şi este un loc unic, inedit pe litoralul românesc. Accesul la insulă se face cu vaporaşul, folosit şi pentru plimbări de agrement pe suprafaţa lacului. Tot aici turiştii pot opta pentru plimbări, pentru cazare sau pentru o masă într-un decor natural deosebit de frumos, toate asigurate de un singur centru turistic aflat în inima insulei. Numele insulei vine de la celebrul poet latin, Ovidiu, exilat aici de către Cezar, care şi-a scris o parte din operă pe malul lacului.

Lacul Albastru

Lacul Albastru se află pe teritoriul administrativ al oraşului Baia Sprie, judeţul Maramureş. Zona lacului s-a format aşa cum o putem vedea astăzi în urma prăbuşirii unei galerii de mină. Rezultatul? Un lac cu o apă deosebită, de culoare albastră, ce pare a fi din altă lume. De fapt, totul se datorează solubilizării compuşilor din apă, care au dus la formarea unei culori unice, preţioase, ca de smarald, datorită căreia şi-a primit lacul numele şi care i-a adus şi popularitatea printre turiştii care vizitează această parte a Maramureşului.

 Lacul Vulturilor

Lacul Vulturilor se află în Masivul Siriu, din judeţul Buzău. Acesta a mai fost numit şi Lacul fără fund, deoarece, la prima vedere, pare a fi o peliculă de apă pe platoul muntelui căruia nu i se vede fundul. Adâncimea reală a lacului este de fapt de aproximativ 2,5m. Frumuseţea locului este dată de platoul montan întins, în mijlocul căruia domneşte Lacul Vulturilor, într-un peisaj de poveste. Zona a fost până acum foarte puţin explorată de turişti, aşa că, pe lângă lacul deosebit, vei putea vedea aici şi capre negre şi alte animale sălbatice. Singurul punct de cazare se află mai sus de lac, într-o cabană izolată, de unde vei putea admira într-adevăr frumuseţea naturii din ţara noastră.

Maramureş

Maramureșul este singurul loc din România care a reuşit să-şi păstreze farmecul tradiţional şi, prin acesta, să atragă o sumedenie de turişti români şi străini. Zona este preferată în special pentru sărbătorile de iarnă, când operatorii turistici se întrec în crearea unor momente autentic româneşti. Şi în restul anului turiştii sunt atraşi aici de monumente unice ale naturii, de pajişti verzi şi de rezervaţii naturale montane perfecte pentru drumeţii. La acestea se adaugă bisericile din lemn, incluse pe lista de Patrimoniu Mondial UNESCO, şi celebrul Cimitir Vesel de la Săpânța pe care trebuie să le vezi măcar o dată în viaţă.

Vârful Păpuşa

Vârful Păpușa este unul dintre cele mai spectaculoase puncte ale Masivului Parâng, având o altitudine de 2.508m. Accesul se face pe cea mai înaltă şi mai frumoasă şosea din România: Transalpina! Începând de la acest drum şi până în vârful masivului, peisajul natural este unul care îţi taie răsuflarea şi care te va fermeca la fiecare pas. Vârful culminează într-un platou larg, ce oferă unele dintre cele mai spectaculoase privelişti din ţara noastră, indiferent de sezonul în care optezi pentru o drumeţie montană.

Vulcanii noroioşi

Vulcanii Noroioși se află în aria protejată din apropierea comunei Berca, judeţul Buzău. Formaţiunile apărute aici au fost create de gazele naturale, ce au ieşit la suprafaţă trecând printr-un sol argilos, astfel încât întreaga zonă pare pavată cu cratere de mai mici sau de mai mari dimensiuni. Solul noroios dă impresia unui peisaj extraterestru, pe alocuri umed, acolo unde gazele sunt încă active, pe alocuri uscat. Vegetaţia este de asemenea deosebită, doar puţine specii de plante putând creşte într-un astfel de mediu. Zona vulcanilor este frecventată de numeroşi turişti curioşi să vadă acest monument unic al naturii din România.

Ţara noastră este plină de astfel de locaţii naturale unice. Tocmai de aceea ne-am propus să-ţi prezentăm locuri pe care trebuie să le vezi aici cu orice preţ! Fie că vorbim despre munţi, ape sau alte forme naturale, România are cu ce să-şi delecteze turiştii, tot ce trebuie să faci este să descoperi şi tu această ţară frumoasă alături de noi!

Care crezi că este cel mai frumos obiectiv turistic natural din România dintre cele de mai sus?

Sursa: ghiduri-turistice.info

Articol publicat de Laurențiu Barbu

Promovarea memoriei colective pentru conservarea identității românești!