Dragi prieteni din Diaspora,

Din nevoia de rezultate la nivel concret in diaspora, care să răspundă la problemele reale ale cetățenilor români de toate etniile şi orientările, vă invităm să vă alăturați la cel puţin una din următoarele echipe, pentru a da startul unor proiecte de interes comun:CD-logo

  1. Dacă reprezentați o asociaţie non-profit, fundație sau organizație de tip ONG, ligă sau uniune studențească, media sau altă entitate asemănătoare, cu rezidența în străinătate, vă invităm să vă înscrieți în Consiliul Diasporei (CD) alături de noi, cu ajutorul formarului de mai jos. Formularul în versiune Word poate fi descărcat cu ușurință, completat electronic şi transmis pe e-mail. La “semnătură” treceți numele şi prenumele, tot în format electronic. Nu credem în birocraţie excesivă iar faptul că ne trimiteți formularul de pe adresa personală de e-mail, constituie pentru noi o semnătură suficient de bună.
    http://diasporaprogresista.eu/proiecte/consiliul-diasporei
  1. PDP (Partidul Diaspora Progresistă) va fi un partid independent, care va dialoga civilizat cu celelalte partide, câștigând prin calitatea programului politic şi nu prin campanie pdp-new-logonegativă, corupţie sau scandaluri. Va fi un partid care va avea reprezentanți în Camera Deputaților şi la Senatul României, va avea reprezentanți în Parlamentul European şi în alte instituții relevante, schimbând paradigmele actuale ale politicii românești şi contribuind activ la o politică românească sănătoasă, performantă . Dacă faceți parte dintr-un grup de inițiativă politic (dacă ați dorit, la un moment dat, să lansați un partid politic independent, neafiliat la nici un alt partid politic din România) şi dacă proiectul dumneavoastră stagnează sau este pe punctul de a se pierde, din diverse motive, vă invităm să vă alăturați Grupului de Inițiativă PDP (grupul de inițiativă care lucrează la lansarea Partidului Diaspora Progresistă) cu ajutorul formularului disponibil la această pagină:
    http://diasporaprogresista.eu/proiecte/consultare-publica-pdp
  1. Dacă doriți să faceți parte dintr-o asociație locală, în ţara în care locuiți, puteţi deveni membru DP-ROSA şi participa la proiecte specifice educative, culturale, caritabile şi sociale, desfășurate în fiecare an, prin intermediul asociaţiilor noastre locale sau colaboratorilor direcţi. Pentru a deveni membru DP-ROSA, trebuie să completați formularul online disponibil la aceasta pagină:
    http://diasporaprogresista.eu/despre/echipa/

Vă rugăm să dați mai departe acest mesaj,  pentru a informa familia, prietenii şi cunoștințele în legătura cu această ofertă unică de implicare civilă activă în diaspora, în interesul comun al cetăţenilor.

Aceasta este șansa diasporei românești de a se auto-organiza independent,  construind împreună o reprezentare permanentă, legitimă,  100% independentă de interesele partidelor existente acum în România, obiectivă şi solidară, pentru a participa constructiv la procesul democratic din România şi din ţările unde trăim, ca cetățeni români sau de origine română.

Dialogul social şi politic cu România nu înseamnă doar să acceptăm și să susţinem campaniile electorale ale partidelor politice din România, cu ocazia alegerilor, ci dialogul social şi politic înseamnă să avem posibilitatea democratică să ne apărăm interesele noastre, ale diasporei, ca entitate independentă, fie din sfera civilă (Consiliul Diasporei) fie din sfera politică (PDP). Deja, unii „baroni locali” de diverse culori politice din ţară discută să lanseze ei Partidul Diasporei, profitând de neatenţia și dezorganizarea diasporei, ducând oportunismul la extrem. Nu trebuie să le permitem acestor baroni să facă acest lucru.

Partidul  nostru, al diasporei (PDP) se va lansa din diaspora, cu oameni din diaspora, înscris în România conform legii, dar care apără interesele românilor din diaspora. Listele electorale ale partidului nostru, cu care vom participa la alegerile parlamentare din 2016, vor fi formate 100% din oameni din diaspora. Centrul nostru politic va fi la Bruxelles, în capitala politică a Europei și nu la București, în capitala corupţiei politice și a traseismului politic, nu la București, în capitala partidelor care și-au omorât propriile ideologii politice, care și-au călcat în picioare propriii membri valoroș,  care și-au canibalizat partenerii de alianţă, încălcându-și cuvântul de onoare și acordurile politice, care au ucis onoarea politică și care și-au bagat oponenţii politici în închisoare, în loc să dialogheze civilizat cu ei.

Pluripartitismul este elementul de bază al democraţiei într-un stat de drept, iar dezbaterea politică de calitate, cu contribuţia competentă a tuturor culorilor politice, este generatoare de soluţii pentru oameni. Ţările care nu au partide politice puternice și competente, fidele propriilor lor ideologii, nu au niciodată prosperitate pentru cetăţenii lor. Lupta pentru putere nu trebuie să se facă prin campanii electorale negative, ci prin dezbateri civilizate care să arate adevăratele competenţe ale candidaţilor. Nu este nevoie să se cheltuie milioane de Euro pe materiale de campanie electorală, în timp ce sărăcia din ţară este zdrobitoare. Campania se poate face cu mult mai puţine materiale, iar media trebuie să ajute la expunerea candidaţilor în mediul virtual, care este mai ieftin.

Este vremea să ieșim definitiv din evul mediu politic, din sălbăticie și ignoranţă și să intrăm în era unei clase politice civilizate și de înaltă calitate, prin care să devenim un model de demnitate nu numai între noi, românii, ci și la nivel international. PDP va milita, de asemenea, pentru reducerea numărului Membrilor Senatului si al celor din Camera Deputaţilor.

Românii din diaspora au calități profesionale, umane şi sociale deosebite şi este timpul să facem un pas înainte spre interesul colectiv, să ne integrăm mai constructiv, mai mult şi mai direct în treburile statului, „punând umărul” la eliminarea definitivă a corupției, demagogiei, traseismului politic, șpăgii şi fraudelor care afectează bugetul național şi strică viitorul copiilor noştri.

Trebuie să ne implicăm mai constructiv,  mai mult şi mai direct pentru a împiedica înstrăinarea bogățiilor din Patrimoniul Naţional, pentru a lupta împotrivă sărăciei de care suferă cea mai mare parte a populației ţării, pentru a aduce prosperitate pentru toţi românii (nu doar pentru un grup de elite îmbogățite peste noapte, în mod greu de justificat).

Avem nevoie de elite sociale, intelectuale, morale şi politice, care să ghideze drumul corect al românilor, spre un viitor mai promițător decât în ultimii 25 de ani.

Românii şi în special tineretul din România scandează în stradă „vrem o ţară ca afară!” iar noi, romanii din diaspora suntem persoanele cele mai potrivite să le arătăm cum este „ca afară”.

Vă salutăm prietenește şi vă așteptăm în echipa care vi se potrivește cel mai bine, pentru a aduce schimbări pozitive pentru români, oriunde s-ar afla.

 

Cu stimă,

Mihaela Meresi & Laurențiu Barbu
Membri DP-ROSA
Coordonatori ai Grupurilor de inițiativă CD şi PDP

Bruxelles, Roma, 18 noiembrie 2014

E-mail:
mihaela.meresi@cdstart.eu
laurentiu.barbu@cdstart.eu

Web:
http://diasporaprogresista.eu (public)
https://www.identitatea.ro (public)
http://www.cdstart.eu (acces rezervat doar pentru Membrii CD)

Facebook:
https://www.facebook.com/diasporaprogresista.eu
https://www.facebook.com/identitatea
https://www.facebook.com/PartidulDiasporaProgresista
https://www.facebook.com/groups/consiliuldiasporei (acces rezervat doar pentru Membrii CD)

Articole recomandate!