in ,

Obiective turistice fascinante din România de care probabil n-ai știut până acum

România este o țară care are multe de oferit din punct de vedere turistic. Indiferent de preferințe, fie că vorbim de turismul de aventura, agroturism, cel cultural sau estival, oferta turistică a României acoperă un spectru larg de activitați și obiective turistice. Frumusețea locurilor din România este recunoscută peste hotare și în fiecare an, sute de mii de turiști din toate colțurile lumii vin să descopere farmecul țării noastre și atracții unice în lume. Iată mai jos o lista cu obiective turistice fascinante din România de care probabil nici tu nu ai știut până acum.

Rapa Rosie

In judetul Alba, la doar 3 kilometri de Sebes, un loc unic in Europa isi intampina vizitatorii cu forme deosebite, sapate de natura in stanca. Rapa Rosie mai este cunoscuta si sub denumirea de Canionul Romaniei si este o rezervatie geologica cu pereti abrupti, de peste o suta de metri inaltime si o culoare rosiatica ce iti fura privirea. Privelistea panoramica asupra Rapei Rosii este incredibil de frumoasa, iar in zilele ploaioase, de pe stanca se preling siroaie rosiatice de apa. Privita de la distanta, Rapa Rosie seamana cu o orga uriasa.

Portile de la Zaplaz

Natura a creat locuri minunate in Romania si a sapat in stanca forme spectaculoase, precum cele din Masivul Piatra Craiului. Pe traseul La Lanturi poate fi admirat un astfel de loc. Este vorba despre Portile de la Zaplaz, niste gauri sapate in munte. Oricare turist ajunge in zona nu conteneste a se intreba oare cum a fost posibil ca natura sa creeze o astfel de minunatie. La Portile de la Zaplaz poti ajunge pornind de la Refugiul Spirlea pe traseul La Lanturi.

Rezervatia Gradina Zmeilor

Cel mai nordic judet al tarii se poate mandri cu o rezervatie naturala unica in Romania. Gradina Zmeilor se afla in satul Galgaul Almasului, la doar zece kilometri de Jibou si este considerata una dintre cele mai frumoase rezervatii naturale din Transilvania. Gradina Zmeilor se remarca prin ansamblul de stanci neregulate, cu forme interesante, care au fost cioplite de apa si vant. Fiecare statuie din rezervatie are cel putin o poveste sau legenda, majoritatea dintre acestea avand ca personaje principale zmeii din folclorul romanesc.

Cel mai vechi papirus intreg din Europa

Pe teritoriul Romaniei au fost descoperite vestigii si obiecte care dateaza din cele mai vechi timpuri si sunt unice in Europa sau chiar in intreaga lume. O astfel de descoperire a fost facuta in 1959, in apropiere de Mangalia. Arheologii au scos din negura timpului un papirus scris in greaca veche si care dateaza din secolul al IV-lea IH. In acelasi an, papirusul a fost trimis pentru restaurare in Rusia si abia in 2011 a revenit in tara, fiind predat Muzeului de Arheologie Callatis. Specialistii au stabilit ca este vorba despre cel mai vechi papirus intreg din Europa.

Pestera cu Oase din Caras Severin

Stiai ca in judetul Caras Severin, in apropiere de orasul Anina, au fost descoperite cele mai vechi ramasite ale omului modern din Europa? Fosilele au fost scoase la iveala in urma cu zece ani, cand a fost descoperita intamplator Pestera cu Oase si provin de la trei indivizi. Specialistii estimeaza ca fosilele descoperite in Pestera cu Oase au o vechime de peste 40.000 de ani. Pestera este situata pe Valea Minisului, in judetul Caras Severin.

Laguna Albastra din localitatea Aghires

In judetul Cluj, ascuns intre dealurile din localitatea Aghires, un lac cu ape in nuante ireale ofera un spectacol de culoare impresionant, dar si prilej pentru vizitatori sa se relaxeze si sa se racoreasca in zilele toride de vara. Laguna Albastra s-a format in urma strapungerii panzei freatice ca urmare a exploatarilor de caolin din Aghires. Cariera de caolin a fost inundata, iar lacul format a primit numele de Laguna Albastra, gratie culorii incredibile a apei. Mai mult, Laguna Albastra este camaleonica, apa imprumutand culoarea cerului.

Tu in care din aceste locuri ai vrea sa ajungi?


Sursa: turistcenter.ro

Articol publicat de Laurențiu Barbu

Promovarea memoriei colective pentru conservarea identității românești!