Piticii culturii românești de genul unui Boia sau Patapievieci, primul remarcându-se prin faptul că îi consideră pe români un popor insignifiant în istoria și cultura europeană, fără drepturi istorice în Transilvania, iar al doilea fiind celebru prin emanații pseudointelectuale de genul “Românii nu pot alcătui un popor pentru că valorează cât o turmă: după grămadă, la semnul fierului roşu…” sau “Radiografia plaiului mioritic este ca a fecalei: o umbră fără schelet, o inimă ca un cur, fără şira spinării”…, așadar, piticii culturii românești vor avea încă o ocazie să le stea vorbele în gât, cu tot cu conținutul lor filozofic, ca urmare a declarațiilor fabuloase făcute de un reputat om de știință german, doamna Barbara Deppert Lippitz, arheolog, probabil cel mai mare expert în aur din Europa.

Fiind prezentă în România pentru analiza brățărilor dacice din aur, a căror autenticitate este dincolo de orice discuție, Barbara Deppert Lippitz ne spune: “Sunt unul dintre specialiștii cei mai cunoscuți, nu numai în Europa, ci în toată lumea, și spun adevărul. Civilizația dacică este magnifică, iar eu sunt mândră că mă lupt pentru daci, aici, în țara dumneavoastră. ” (Marius Fincă – “Cine sunt strămoșii noștri?”)

Ce ironie! Să vină un străin să lupte pentru daci în timp ce autoritățile științifice românești îi îngroapă, lăsând în paragină cetățile dacilor, eliminându-i din manuale…

MINOLTA DIGITAL CAMERA

Într-un intrerviu acordat revistei Formula As, arheologul german ne mai spune și alte lucruri extraordinare. Iată câteva extrase semnificative din acest interviu:

“Voi sunteti cu siguranta urmasii dacilor. Romanii au venit, au luat aurul, au stat o perioada si au plecat. Este adevarat ca au lasat si cateva urme prin aceasta trecere temporara pe teritoriul dac. Au lasat putina latina, pentru ca latina era limba oficiala, au lasat ceva monumente, expresie a recunoscutei culturi romane, si foarte putine obiceiuri, dar ei nu au putut sa schimbe structura poporului dac, pana la plecarea lor si nici dupa aceea. Poporul român, care desigur a suferit si alte influente, se deosebeste radical de cel italian. Este mult mai ospitalier, mai jovial, mai comunicativ. Legatura românilor cu natura este mult mai profunda decat a celorlalte popoare europene. Si aceasta este cea mai importanta mostenire pastrata de la daci. Dacii erau una cu natura. Natura era viata lor, iar viata lor era natura.”

“Aveti peste 6000 de ani de istorie a aurului! Este istoria voastra si numai cine nu vrea nu o priveste la adevarata ei valoare. Dupa parerea mea, sunteti singura tara din Europa care are istoria scrisa in propriul ei aur. Si asta este un lucru rar si exceptional, de care puteti sa fiti mandri. Probabil ca numai in America de sud, la Bogota, in celebrul muzeu al aurului, putem vedea expus aurul indienilor, dar aceasta reprezinta doar o parte a istoriei lor si nu o intreaga istorie gravata in aur, asa cum aveti voi. Nici la Luvru, nici la British Museum si nici in muzeele din Statele Unite nu gasim ce exista in muzeul dumneavoastra de istorie. (este vorba de Muzeul Național de Istorie din București – n.m.) Sigur, au multe exponate de aur si aceste muzee, dar ele apartin altor culturi decat ale tarilor respective. Este regretabil ca voi, romanii, nu ati profitat de aceasta istorie scrisa in aur, asa cum ati fi meritat. Si cand spun “ati fi meritat”, ma gandesc la ceea ce istoria voastra a insemnat pentru Europa, la forta pe care aurul vostru a avut-o in construirea unei civilizatii demne de marile civilizatii ale lumii. Aici, la voi, nu gasim aur cumparat sau obtinut prin cuceriri, ca in celelalte muzee ale lumii. Aici vorbim, in exclusivitate, de aur autohton.”

“Voi, poporul roman, puteti sa va mandriti cu originea voastra si sa va considerati cel putin egalii celorlalte popoare care au radacini in batrana Europa”

Fără alte comentarii!

Daniel Roxin

Puteți afla lucruri foarte interesante despre aurul antic al României urmărind și filmul TRACII, ISTORIE ASCUNSĂ:

Articole recomandate!

1 COMENTARIU

  1. ….mi-aduc aminte de vremurile copilariei, pe cand eram elev la scoala generala nr. 22 Brasov… pe atunci se faceau excursii cu copiii la muzee,se organizau tabere de vacanta cu scopul de a cunoaste si a invata istoria si cultura noastra,a poporului roman…am fost la Sarmizegetusa in tabara,am vizitat muzeul national de la Bucuresti,muzeul de stiinte ale naturii Grigore Antipa din Bucuresti,muzeul Bruckental al Sibiu-ului,si mulle altele….din pacate,in scolile noastre de astazi,nu se mai face asa ceva sau poate se face prea putin,nu se mai organizeaza astfel de excursii pentru copii…sunt putini poate cei din generatia noua,din adolescentii de astazi,care pot spune ca au fost si au vizitat anumite muzee si mausolee din tara….cati oare au fost sa vada Manastirea Putna,sa vada unde este inmormantat Stefan cel Mare ? …cati oare au fost sau poate macar ar avea interesul sa vada mausoleul de la Marasesti ?!…aici trebuie sa fac o paranteza si sa spun ca nu sunt de vina copiii pentru ca nu au sau nu au avut ocazia de a vedea aceste monumente si muzee importante ale Romaniei,ci insusi scolile si cei care le conduc….copiii nostri nu au nevoie de excursii la MacDonald’s sau mai stiu eu unde,au nevoie sa cunoasca si sa fie informati….pentru ca din acest motiv sunt carente in educatia lor,iar la examenul de bacaureat profesorii se minuneaza de anumite raspunsuri,pentru ca sunt multi care nu stiu nici macar cand a inceput al doilea razboi mondial,darmite sa ii mai intrebam cate razboaie a purtat Stefan cel Mare ,cate a castigat si cate a pierdut….nu sunt unul de moda veche si nici nu am fost un ,,tocilar ” ….. pe vremea cand eram elev,ca toti ceilalti,mai ,,chiuleam ” si eu din cand in cand,dar,multumesc si astazi sistem-ului de invatamant care a functionat in acea perioada,anii 1972.1984….

  2. Dupa aceste declaratii de bun-simt facute de o experta in arheologie din Germania, asteptam cu interes parerea netrebnicilor naimiti cu radacini de venetici (Boia, Patapievici, Liiceanu, etc..) carora le este rusine ca traiesc printre daci…

  3. Mai cititi domnilor,mai folositi-va propriul cap pt.a judeca corect si a face deductii logice.Este adevarat, a citi este un lucru greu pt. unii care cred ca daca cunosc literele au convingerea ca au invatat sa citeasca,ba mai mult ca si inteleg ceva buchisind literele.A spune despre Boia ,Liiceanu,Patapievici ,ca sint “piticii”culturii romanesti,inseamna ca nivelul vostru de cultura si intelegere a ramas la nivelul cult.din ziarul Cklic”si a tel.OTV.Si domnilor “filozofi”de statura “piciorului broastei”,ce are a face mestesugul aurului cu scrierile celor de mai sus?Este ca si cum ai spune ca toti cei care poarta halat alb sint doctori,desi unii sint macelari (o profesie respectabila)Mai intrebativa d-lorcarui popor apartine tezaurul de la Pietrosele?,si carei civilizatii?Da,fiecare sintem mindrii de originiile noastre si de civilizatia dacica ,dar nu sintem unicat.Cit despre a fi “mindru ca sint roman” …… L.Liviu.

  4. Boia si Patapievici nu au cultura , eductie si probabil au avut si o copilarie nefericita. Nu stiu in ce conditii au obtinut niste diplome, caci nu e frumos sa-ti vorbesti urat locul si neamul din care provi, si ai astfel depareri jignitoare cand ai trait in lipsuri sau batai si vrei sauiti de unde ai plecat. 2 sau 1000 ca ei nu vor duce la pieire poporul dac si nici tara nici istoria dacilor si a noastra. Grija noastra sa fie sa nu se reproduca astfel de specimene.