Noi, românii din diaspora, din respect pentru propriul standard moral și pentru întregul popor român, considerăm necesar să reamintim aici că minciuna grosolană, chiar pronunțată răspicat, NU MAI REPREZINTĂ O SOLUȚIE VIABILĂ

se arată într-o scrisoare deschisă pe care românii din mai multe orașe din diaspora au adresat-o astăzi Guvernului României. Românii revoltați (după cum se intitulează) consideră că ceea ce s-a întâmplat ieri le încalcă dreptul constituțional de a vota și consideră jignitoare declarațiile făcute aseară de către Victor Ponta și Liviu Dragnea. Scrisoarea prin care se solicită demisiile celor responsabili pentru situația creată o puteți citi mai jos.

***

Scrisoare deschisă a diasporei adresată Guvernului României

Noi, romanii din  diaspora, suntem extrem de revoltati de modul in care am fost tratati de catre reprezentantii in teritoriu ai guvernului Romaniei pe tot parcursul zilei de 2 Noiembrie 2014, cu ocazia turului I al  alegerilor prezidentiale.

Modul defectuos in care au fost organizate aceste alegeri a dus la privarea a mii de romani din diaspora de dreptul constitutional fundamental de exercitare a votului. Cetatenii romani din diaspora, nu numai ca au fost siliti sa stea la cozi interminabile in multe orase din Europa si din America de Nord pentru A-SI EXERCITA DREPTUL LA VOT, dar, din cauza proastei organizari a acestor alegeri, dupa ore interminabile de stat la coada, s-au vazut in situatia de a nu putea vota, din varii motive invocate de membrii comisiilor  de vot: lipsa buletinelor de vot, lipsa formularelor tipizate (Declaratia pe proprie raspundere), impiedicarea votantilor de a vota dupa ora 21, chiar daca erau in incinta sectiei de votare, sau, in anumite cazuri, blocarea intrarii in sectiile de votare.

Declaratiile facute de catre actualul Prim-Ministru al Romaniei si candidat la presedintie, dl Victor Ponta, precum si cele facute de catre Vicepremierul Liviu Dragnea, presedintele executiv al PSD si de catre dl Titus Corlatean, in seara aceleiasi zile, declaratii conform carora cei care nu au putut sa voteze ar fi  fost adusi cu autocarele si ca s-au prezentat prea tarziu la sectiile de votare,  consideram ca sunt o sfidare la adresa tuturor  romanilor care si-au sacrificat o intreaga zi pentru a parcurge distanta catre centrele de votare si pentru a sta la cozile imense formate din cauza proastei organizari. Scenariul oamenilor adusi la vot cu autocarele este unul care nu ne este familiar, romanii din diaspora cunoscandu-l doar din relatarile de la TV referitoare la campania PSD. Suntem datori fata de noi insine si fata de poporul roman sa amintim ca nivelul moral si simtul civic al romanului depaseste, in genere, nivelul la care lucrurile se pot infaptui  doar prin aducerea oamenilor cu autocarul sau prin a le influenta  decizia intr-un mod sau altul.

NU autocarele  au fost cele care i-au adus pe romani in numar atat de mare  la vot  la  Paris, Londra, Viena, Bruxelles ,Munchen, Stuttgart,  New York, Toronto, Dublin, Berna, Roma, Torino, Madrid…, asa cum sustineti dvs,  ci dorinta de a schimba viitorul tarii lor, prin libera exprimarea  a vointei in cabina de vot.

Mai mult, Vicepremierul Liviu Dragnea sustine ca numarul sectiilor de votare din strainatate a fost marit. Conform datelor furnizate de site-ul MAE, numarul sectiilor de votare nu  numai ca nu  a fost marit, ci, dimpotriva, a fost micsorat fata de anul 2012, cand a fost organizat Referendumul de demitere a lui Traian Basescu (294 sectii de votare anul acesta fata de 306 sectii de votare in anul 2012).

Realitatea din teren, precum si declaratiile oficialilor MAE, facute inainte de alegeri, conform carora, cu toate ca în afara României ar exista 3 milioane de votanti, au fost trimise în străinătate, doar 600.000 buletine de vot, ne duc cu gandul la o actiune de a impiedica romanii din diaspora sa voteze, stiind foarte bine care este directia in care NU se vor indrepta voturile lor, dupa actiunile si luarile de pozitie publice ale acestora din ultima vreme, extrem de critice la adresa Guvernului.

Incidentele fara precedent inregistrate la Paris, Londra, Torino, Viena, Munchen, Stuttgart, Dublin – pentru care exista probe  video –  in timpul carora reprezentantii ambasadelor si ai comisiilor AU BLOCAT ACCESUL IN INCINTA SECTIILOR DE VOTARE INAINTE DE ORA LA CARE SE INTRERUPEA, IN MOD LEGAL, PROCESUL DE VOTARE, in conditiile in care cei care doreau sa voteze stateau la coada de ore bune, nu reprezinta altceva decat o impiedicare voita  a exercitatii dreptului constitutional la vot (Art. 36 din Constituţie), precum  şi  infracţiunea de împiedicare a exercitării drepturilor electorale (Art. 385 Cod Penal).

Noi, romanii din diaspora, din respect pentru propriul standard moral si pentru intregul popor roman, consideram necesar sa reamintim aici ca minciuna grosolana, chiar pronuntata raspicat, NU MAI REPREZINTA O SOLUTIE VIABILA: in fata Domniilor-Voastre se afla adevarul, pe care noi il vedem, il intelegem, il analizam in profunda cunostinta de cauza si in virtutea caruia reactionam si  vom continua sa reactionam.

Nu acceptam ca  dreptul nostru  de a vota, garantat de Constitutia Romaniei, sa ne fie furat si va cerem in mod hotarat ca acesta sa ne fie respectat! Cerem ca cei responsabili pentru proasta organizare a turului I de scrutin sa-si dea demisiile si sa fie trasi la raspundere!

Romani revoltati din urmatoarele orase : Paris, Dublin, Madrid, Milano, Bruxelles, Toronto, Viena, Roma, Munchen, Berlin, Ikast (Danemarca)

Articole recomandate!