in

Cât costă și ce presupune să chemi o ambulanță privată în România?

În ziua de astăzi, tot mai mulți români sunt familiarizați cu ideea de salvare privată și ceea ce ne oferă un astfel de serviciu.

În cazul în care un pacient are nevoie de intervenție medicală sau de transport medical asistat de persoane specializate în medicină de urgență, poate apela la Serviciile Publice de Ambulanță (ambulanță judeteană sau București-Ilfov) sau la Serviciile de Ambulanță/Salvare Privată.

Serviciul de ambulanță publică este gratuit, pe când serviciile unei ambulante private au costuri în funcție de nevoile pacientului. Aceste costuri sunt diferite, în funcție de necesitățile pacientului, dar spre exemplu, AmbuStar – Ambulanță Privată București, oferă transport pacienților în București la un cost de 200 lei (dus) și 350 lei (dus-întors).

Ambulanțele private pot fi solicitate și pentru probleme minore, care nu sunt considerate o urgență medicală. Ca de exemplu:

  • intervenție medicală la domiciliu (tratamente perfuzabile, glicemie, pansamente, schimbare sondă urinară, monitorizare tensiune arterială);
  • transport sanitar asistat;
  • transport sanitar neasistat;
  • transfer persoane (transfer persoane care nu sunt într-o situatie în care să se poată deplasa cu un mijloc de transport obișnuit). Ambulanțele private asigură transportul pacienților cu ambulanță de acasă până la spital pentru diferite tratamente sau consultații, scutindu-i astfel pe pacienți de un drum inconfortabil cu mașina sau taxiul.

Transportul sanitar poate fi oferit atât în țară cât și în străinătate. În afara Bucureștiului, tariful practicat de AmbuStar este de 3 lei/km, iar în afara României, se percep taxe în funcție de diagnosticul pacientului și a destinației acestuia.

Salvările private moderne dotate cu aparatură de ultimă generație oferă servicii de calitate și condiții bune de confort, iar pacienții sunt înconjurați de personal calificat (asistent medical și medici de specialitate) și amabil care empatizează cu nevoile acestora.

Ambulanțele nu sunt dotate doar cu medicația de urgență. Acestea sunt echipate cu următoarele aparate:

  • o stație radio de emisie recepție – este una dintre cele mai importante dotări. Spunem acest lucru deoarece prin acest mijloc, se îndrumă echipajul către destinație, iar aceasta poate păstra legătura cu spitalul pentru schimb de informații.
  • targa – ajută la transportul pacienților până la autovehicul sau de la acesta la camera de primiri urgențe de la spital.
  • iluminare specială roșie sau albastră destinată pacienților cu fotosensibilitate.
  • aer condiționat.
  • oxigen.
  • aparate care asigură stabilizarea și monitorizarea funcțiilor vitale ale pacienților.
  • girofar și sirenă pentru atenționarea participanților din trafic și croirea drumului prin aglomerație.

Beneficiarii serviciilor oferite de AmbuStar.ro sunt cei care doresc să fie transportați cu un mijloc de transport sanitar privat, persoane care necesită ajutor la deplasare, persoane care au nevoie de transport special, dar nu pot apela la serviciul public de ambulanță pentru că nu prezintă un caz de urgență medicală.

Pentru a benefia de serviciile noastre private de ambulanță București, ne puteți contacta la numărul de telefon 0731.337.227 sau pe site-ul nostru ambustar.ro


Articol publicat de Laurențiu Barbu

Promovarea memoriei colective pentru conservarea identității românești!