in

Cauze și tratament dureri articulare

Durerile articulare reprezintă o reală problemă pentru persoanele suferinde, deoarece acestea provoacă dureri intense la utilizarea articulației respective, le îngustează spectrul de activități provocând inclusiv stări anxioase sau depresive.

De cele mai multe ori durerile articulare apar la persoanele în vârstă, dar nu este o regulă. Acestea pot apărea și la persoanele tinere fiind rezultatul unui stil de viață nesănătos.

Cauzele acestor dureri sunt diverse:

  • sedentarism.
  • consum excesiv de carne.
  • lipsa consumului de alimente crude, mai ales legume crude.
  • consumul preponderent de alimente procesate și sărăcite: făină albă, zahăr, ulei rafinat.
  • consumul excesiv de prăjeli și fripturi.
  • stres și nervozitate.
  • înaintarea în vârstă: pe masură ce avansăm în etape, colagenul care construiește cartilajul din articulații începe să se deterioreze, crescând probabilitatea apariției durerilor.
  • accidente sau traume.

La persoanele în vârstă, durerea articulară care devine din ce în ce mai gravă și constituie de obicei un semn de osteoartrită. În acest caz, articulațiile șoldurilor și ale genunchilor sunt, de obicei, primele care prezintă dureri.

În schimb, guta apare în orice perioada a vieții și reprezintă o tulburare metabolică în care cristalele de acid uric se depun la nivelul tesuturilor. Acestea vor declanșa o reacție inflamatorie, ducând la umflături și durere. Primele care sunt afectate sunt  ale genunchii, coatele și degetele.

Cele mai cunoscute dureri articulatorii sunt artrita și reumatismul.

Tratamentul durerii articulare va depinde de cat de grave sunt simptomele.

În cadrul Centrelor LITherapy® veți găsi rezolvarea problemelor dumneavoastră.

Vă punem la dispoziție Decompresia Vertebrală la Cald cu Infraroșu, care se efectuează pe dispozitive de ultimă generație certificate.

Procedura durează 55 minute și include întinderea mecanică și reașezarea zonei suferinde în poziția fiziologică printr-un sistem ingenios, ce duce la alinierea și spațierea ușoară a vertebrelor. Aceasta relaxează mușchii și tendoanele din jurul zonei, eliberând presiunea și deblocând rădăcinile nervoase. În acest fel sunt tratate/eliminate durerile provocate de diverse afecțiuni ale articulațiilor.

TELEFOANE PROGRAMĂRI LITherapy® ȘI INFORMAȚII SUPLIMENTARE:

Centrul LITherapy® | Parcul Circului: 0724.434.998

Centrul LITherapy® | Gara de Nord: 0725.935.566

Articol publicat de Laurențiu Barbu

Promovarea memoriei colective pentru conservarea identității românești!