in

Dan Puric: Ni s-a setat în creier să ne fie rușine de condiția de a fi români

Actorul Dan Puric a declarat că românii au o condiție bine stabilită, anume să se simtă rușinați de naționalitatea lor și să adopte o atitudine generală umilă.

Acesta a arătat că tinerii nu au ce învăța de la oamenii ultimilor 25 de ani care au fost doar slugi, ci nu stăpâni, așa cum este orice român demn.

Ni s-a setat în creier să ne fie rușine de condiția de români, să fim umili. Noi nu avem de stăpân, tot românul demn are caracter de stăpân nu de slugă, iar ăștia au văzut doar slugi,

a explicat Puric.

Actorul a vorbit și despre visul lui Nicolae Bălcescu, respectiv nașterea unui om românesc, moral independent.

Românii sunt oameni INTELIGENŢI. Toată această propagandă directă sau prin subtile presiuni şi manipulări are scopul ca noi, un popor deosebit de capabil, să fim convinşi că nu suntem capabili şi să acceptăm cu docilitate jugul exploatării de către străini.

S-a lucrat asupra tinerilor 25 de ani. Visul lui Nicolae Bălcescu era să facă omul românesc, care să aibă o independență morală. Ăla este românul autentic, ce am văzut noi 25 de ani au fost slugi. Atunci, tineretul nostru a început să aibă reacții de adaptare.

a încheiat Dan Puric.

Articol publicat de Laurențiu Barbu

Promovarea memoriei colective pentru conservarea identității românești!