in

De ce jucătorii profesioniști de Poker devin faliți?

Jocurile online de cazino vin cu propuneri care mai de care mai interesante, care se adresează atât jucătorilor profesioniști cât și celor amatori, care caută doar un mijloc de distracție pentru a uita de griji, de probleme. Printre cele mai populare accesări se numără cele pentru poker, un sport al minţii, al răbdării și al perspicacității, care uneori testează răbdarea jucătorilor. Iar când unii dintre aceștia nu știu unde să se oprească există și posibilitatea ca aceștia să devină, în timp, faliți și să piardă toate sumele investite. Cu propuneri precum bonus fără depunere, foarte multe cazinouri online atrag tot mai mulți participanți, mai ales dintre cei noi, care abia se înregistrează și speră să ajungă la un nivel premium cândva. Doar că, dacă nu știu să își gestioneze personalitatea, dar mai ales contul și modul de joc, atunci șansele de a pierde cresc odată cu lipsa de stăpânire.

Nu-și gestionează bugetul cum trebuie

Una dintre greșelile majore pe care jucătorii profesioniști o fac este gestionarea defectuoasă a bugetului de care dispun. Lucrurile nu ar fi atât de grave dacă ar fi vorba despre nişte excepții, dar uneori astfel de lucruri tind să devină obișnuinţă, iar pe parcurs toate astea costă. Mai ales dacă se adoptă un stil de viață luxos, care implică diverse cheltuieli, uneori mai mari decât câștigurile. Deseori, astfel de decizii vin ca urmare a unor presiuni din partea celorlalți, care se așteaptă ca indivizii care joacă poker la nivel profesionist să ducă un anume stil de viață. Până la urmă, chiar este important să posezi niște abilități extra pentru a câștiga, dar la fel de importante sunt cele care te ajută să-ți gestionezi fondurile care îți ajung în conturi.

Afaceri încheiate prost          

Poate că cele mai proaste decizii sunt cele luate în grabă. Motiv pentru care afacerile care sunt acceptate fără a se ști toți termenii și toate condițiile aduc după sine riscuri care altfel ar fi putut fi evitate. Nicio decizie financiară nu ar trebui luată fără a se ști tot ce implică, pentru că asta poate costa sume uriașe de bani, mai cu seama când alții îți ştiu slăbiciunile și ar ști foarte bine cum să facă să te îndatorezi pentru a fi ei cei care câștigă, odată ce tu ai ieșit din peisaj. 

Foarte mulți jucători profesioniști de poker acceptă să se implice în afaceri cu prietenii, iar acest lucru nu este tocmai o decizie foarte inspirată, deși ai putea spune despre aceștia că sunt obişnuiţi să își asume riscuri uriașe.

Joacă cu ideea că banii vor veni mereu

Jucătorii profesioniști de poker nu cred în ghinion sau în faptul că există și posibilitatea de a pierde. Sau că pur și simplu, uneori sunt perioade când sorţii nu sunt de partea lor. De cele mai multe ori, aceștia cred orbește că ei doar câștigă. Nici măcar nu realizează când au intrat într-un cerc vicios și că își expun câștigurile fără garanții.

Ideea este că pe cât de ușor și rapid se câștigă finanțele, la fel de bine se pot pierde. Participanţii ar trebui să înțeleagă că această activitate, jocul, este o simplă afacere și că trebuie tratată ca atare. Mai exact, atunci când apar primele semne că lucrurile nu merg în direcția potrivită, să știe să se retragă. Nu întotdeauna dacă au avut multe cărți bune la rând, și următoarea mână va fi la fel. Câștigurile nu sunt permanente, iar îndreptare atenției în altă direcție costă.

Cum să nu rămâi fără bani atunci când joci poker – câteva sfaturi  

Jocul de poker nu te păcălește, dar mintea îți joacă feste atunci când intri într-un cazino online și nu vrei decât să câștigi cât mai mult. Doar că, uneori, mirajul ăsta al câștigului, poate costa multișor, pate chiar întreaga agoniseală. Tocmai de aceea lăsăm mai jos câteva sfaturi de care să se țină cont pentru a fi protejat bugetul:

  • Stabilirea unui buget de joc și păstrarea acestuia, mai ales când s-a atins targetul de câștig;
  • Evitarea asumării unor riscuri inutile, deși pare că totul funcționează în avantajul tău, pentru că lucrurile se pot schimba în doar câteva secunde;
  • Înțelegerea faptului că succesul vine la fel de repede pe cât dispare;
  • Urmărirea modului de joc al oponenților și folosirea informațiilor care pot fi preluate pentru a lucra cu ele în avantajul tău;
  • Stabilirea unei strategii de joc și utilizarea ei permanent, nu doar ca un colac de salvare pentru când lucrurile se complică;
  • A se evita factorii perturbatori, care pot însemna distragerea atenției și a lipsei de concentrare – este important să nu se neglijeze pauzele;
  • A se ști când să se spună stop, posibil cel mai important aspect.

Să ajungi falit, ar putea fi considerată o tragedie, dar lucrurile nu trebuie să fie catalogate atât de tragic, mai ales din perspectiva unui jucător profesionist de poker. Deseori, jucătorii buni se pot restabili într-un timp la fel de scurt. Însă, până la acceptarea pierderii unor sume de bani ar trebuie să se facă tot ce se poate pentru a se evita această situație neplăcută.

Disciplina are un rol major, dar și autocontrolul, ceea ce se pierde cel mai mult când intervine supraevaluarea. Un jucător profesionist de poker poate rămâne bogat, doar atâta timp cât își manageriaza finanțele așa cum trebuie.

Articol publicat de Laurențiu Barbu

Promovarea memoriei colective pentru conservarea identității românești!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.