in

Despre deturnarea şi denigrarea semnificaţiei cuvântului “naţionalist”

Deturnarea şi denigrarea semnificaţiei cuvântului “naţionalist” a început atunci când marile puteri ale Europei au pus la cale crearea UE.

Pentru toată lumea, până nu cu mult timp în urmă, a fi naţionalist însemna a fi patriot, însemna a pune idealurile patriei, ale naţiunii din care faci parte, înaintea idealurilor proprii. Datorită naţionaliştilor, patrioţilor, iubitorilor de neam şi de ţară adică, avem azi un stat unitar şi o naţiune, aşa ciopârţite cum sunt.

Cei mai mari eroi ai neamului au fost naţionalişti; de altfel de aceea au şi devenit eroi. Poate cineva să spună că Mihai Viteazul nu a fost naţionalist? Sau Ştefan cel Mare… sau Tudor Vladimirescu… sau Avram Iancu… sau Nicolae Bălcescu… sau Alexandru Ioan Cuza… sau toţi Unioniştii… Mihai Eminescu a fost naţionalist… Octavian Goga… Ion Creangă… George Coşbuc, au fost naţionalişti, şi aş putea continua umplând pagini cu numele scriitorilor români naţionalişti.

Iată ce spunea Nicolae Bălcescu: “Naţiunea este mai importantă decât Libertatea. Pierdută, Libertatea se recapătă; dar Naţiunea odată distrusă, este definitiv dispărută”

Moda asta de a discredita din start oricare Mişcare, oricare Partid care are idealuri naţionale, a fost bine implementată pe piaţă şi susţinută cu bani mulţi de către susţinătorii Globalismului, aceeaşi cu artizanii Noii Ordini Mondiale. De ce o fac? Pentru că aceste Mişcări şi aceste Partide sunt singurele (pe plan politic) care le mai încurcă planurile.

Cred că nimeni nu mai are îndoieli în legătură cu scopul Globalizării, şi sper că tot mai mulţi au înţeles şi nu mai strâmbă din nas atunci când aud expresia Noua Ordine Mondială sau Teoria Conspiraţiei. Sigur, circulă multe bazaconii legate de aceste teme, dar dacă vom lua mereu peste picior aceste ameninţări, dacă le vom considera doar bârfe de cârciumă, ni se va întâmpla exact ceea ce deja a început să ni se întâmple.

Însă noi suntem atâta de orbi, încât nu vedem pădurea din cauza copacilor.

Închei cu un banc şi sper ca zâmbetul vostru de la urmă să fie urmat măcar de un… mda, gânditor:

Vorbesc doi viţei între ei: 
– Mă, frate, ai auzit ce se vorbeşte pe la colţuri?
– Ce se vorbeşte, frate, că n-am auzit?
– Cică oamenii ăştia care ne poartă de grijă, ăştia care ne dau de mâncare, de fapt ne hrănesc doar ca să creştem mari, apoi ne omoară şi ne mănâncă!
– Hai mă, frate, că nu mai pot… şi tu cu Teoria asta a Conspiraţiei?!?!

Traiască Naţia… vorba naţionalistului Eminescu!

Un articol de Viorel Boldiș

Sursa: http://www.cunoastelumea.ro/despre-deturnarea-si-denigrarea-semnificatiei-cuvantului-nationalist/

Articol publicat de Laurențiu Barbu

Promovarea memoriei colective pentru conservarea identității românești!