in

Documentarul AGERPRES „Marea Unire – România, la 100 de ani”, proiectat în premieră, în prezenţa Custodelui Coroanei, Margareta

Documentarul AGERPRES „Marea Unire – România, la 100 de ani” a fost proiectat joi, în premieră, în prezenţa Custodelui Coroanei, Margareta, şi a principesei Maria, evenimentul având loc la CinemaPro din Capitală.

Directorul general AGERPRES, Alexandru Giboi, a declarat, înainte de proiecţie, că filmul este „sută la sută despre emoţii”.

„Ce facem în seara asta din punctul meu de vedere nu este doar nou, este un moment memorabil. Suntem la începutul anului 2018, anul Centenarului, şi AGERPRES marchează aceste moment printr-un film-eveniment, un film care defineşte o perioadă, un film care ajută publicul să înţeleagă mai bine ce s-a întâmplat acum o sută de ani şi nu doar acum o sută de ani. O să aveţi o surpriză pe parcursul filmului”, a detaliat el.

Giboi a apreciat că documentarul este unul care „ne pune pe gânduri şi ne face să ne gândim la viitor, de fapt”, deoarece trecutul „ne învaţă cum să evoluăm şi ne îndreaptă paşii în direcţia cea bună”.

„La AGERPRES e vorba de evoluţie. E un cuvânt care pe mine aproape că mă obsedează, îl repet şi nu doar că îl vorbesc, încerc să îl şi implementez în tot ceea ce am făcut în ultimii ani”, a spus directorul Agenţiei Naţionale de Presă.

Totodată el a vorbit despre munca din culisele acestui demers. „Filmul acesta, la fel ca şi alte proiecte editoriale pe care le-am avut şi pe care le vom avea în continuare în acest an cu ocazia Centenarului, reprezintă, practic, încununarea unei munci şi aş vrea să le mulţumesc celor care l-au realizat”, a adăugat directorul AGERPRES.


Citeste mai mult: https://www.agerpres.ro/cultura/2018/02/22/documentarul-agerpres-marea-unire-romania-la-100-de-ani-proiectat-in-premiera-in-prezenta-custodelui-coroanei-margareta–60615

Articol publicat de Laurențiu Barbu

Promovarea memoriei colective pentru conservarea identității românești!