in

Dragă românule corupt, ai transformat țara într-un șvaițer, care se va prăbuși. Doar că se va prăbuși și peste tine.

Dragă românule corupt,

Oricine ai fi și oricum te-ai chema, indiferent dacă ești politician, om de afaceri sau orice altceva, vreau să te întreb câteva lucruri simple. Am citit astăzi ancheta lui Cătălin Tolontan și a colegilor lui, Mirela Neag, Răzvan Luțac și Alex Nicodim, care face publice documente interne de la fabrica Hexi Pharma, liderul pieței de dezinfectante și firma care are contracte cu peste 300 de spitale din 40 de județe. Aceste documente arată cum se produc dezinfectante cu o concentrație mult mai scăzută decât cea de pe etichetă, iar, mai departe, ancheta dezvăluie că statul român nu a controlat NICIODATĂ aceste dezinfectante.

Am citit, dragă românule corupt, cu ochii ieșiți din cap și fără să respir, tot ce au scris oamenii ăștia și m-a apucat o disperare soră cu deznădejdea. Mi-au trecut prin minte trecerile prin spitale ale celor dragi. Cele trecute și cele viitoare. Mâine, azi, peste două ore, oricare dintre noi poate ajunge pe mâna unui chirurg care s-a dezinfectat cu substanțe îndoite cu apă. Mâine, azi, peste două ore, oricare dintre noi poate mânca ceva stricat, care a ajuns așa la raft pentru că cineva nu și-a făcut treaba, altcineva este lacom, iar altcineva este incompetent și incapabil să ne protejeze, deși ăsta e jobul lui. Mâine, azi, peste două ore, oricare dintre noi poate fi victima unuia ca tine, care ne minte și ne fură din poziția de autoritate a statului sau care ne minte din poziția de producător și se lăcomește până la a se transforma în criminal. Mâine, azi, peste două ore, oricare dintre noi poate deveni victima ta, dragă românule lacom și corupt.

Ce nu reușesc eu să înțeleg e de ce ție ți se pare că ești apărat. Tu nu ai rude, nu ai oameni dragi? Nu pot deveni chiar ei, accidental, victimele tale? Nu poate ajunge să-ți moară chiar mama, din cauza lăcomiei tale criminale? Nu poate ajunge să moară chiar copilul tău? Când deții un laborator care testează ceva-orice și falsifici niște rezultate, pentru bani, nu te gândești, dragă românule corupt, că gestul tău poate ajunge să ucidă chiar în preajma ta?

Un alt lucru pe care nu reușesc să-l pricep, dragă românule lacom și corupt, e ce dracu’ faci cu atâția bani? De ce vrei mereu mai mult și mai mult? O să te îngrobi cu un camion de bani lângă tine?

Nu în ultimul rând, asta e lumea în care vrei să îți trăiască copiii? O lume a lăcomiei cinice și criminale, o lume a corupției, o lume a “descurcăreților”, care l-ar omorî și pe ta’su, ca să le mai iasă niște bani? Păi, poate te omoară și pe tine fiul tău, falsificând niște documente, dacă nu apuci tu să îl omori pe el înainte. Nu știi niciodată dacă n-o să arzi și tu de viu într-un loc care funcționează ilegal, fiindcă cineva a dat bani cuiva, ca să închidă ochii și să nu îi ceară să obțină autorizații de funcționare. Nu știi niciodată dacă n-o să cadă un balcon peste tine, fiindcă cineva a falsificat un plan de construcție, ca să facă economie de ciment. Nu știi niciodată dacă n-o să ți se întâmple o tragedie, pentru că cineva a ales să fraudeze, să fure și să mintă, în loc să își facă treaba și să respecte legea. Nu ai cum să fii apărat, dragă românule corupt, pentru că nu ești singurul. Sunteți foarte, foarte, foarte mulți. Uriaș de mulți. Din cauza voastră, țara arată ca un șvaițer ciuruit, care stă să se prăbușească.

Doar că nu se va prăbuși doar peste noi, fraierii care nu furăm și nu încălcăm legea. Se va prăbuși și peste voi.

Articol de Simona Tache
Sursa: http://www.simonatache.ro/2016/04/25/draga-romanule-corupt-ai-transformat-tara-intr-un-svaiter-care-se-va-prabusi-doar-ca-se-va-prabusi-si-peste-tine/

Articol publicat de Laurențiu Barbu

Promovarea memoriei colective pentru conservarea identității românești!