in

Inventica și dezvoltarea României. Ideile geniale ale românilor ar putea să ne aducă bunăstarea

Cu toate că inventatorii noștri vin în fiecare an cu nenumărate premii de la saloanele internaționale de inventică, o dovadă clară a faptului că potențialul creativ al românilor este uriaș, statul român, căpușat de indivizi incompetenți, fără viziune sau chiar trădători, nu le-a fost decât arareori aproape. De decenii întregi nu există nicio strategie serioasă de dezvoltare a României pe baza creativității tehnice și, adeseori, invențiile românești sunt blocate chiar de autorități.

Nu o dată i-am auzit pe oamenii de știință români vorbind despre faptul că România se poate dezvolta economic accelerat dacă își folosește în interes propriu invențiile. Dar se poate face acest lucru, în contextul competiției globale și a încercării marilor jucători de pe piața de tehnologii inovatoare de a pune mâna pe licența acestor invenții?

Invitat în emisiunea Mistere la Granițele Cunoașterii (Nașul Tv), conf. univ. dr. ing. Alexandru Stănilă, inventator, vice-președinte al Forumului Inventatorilor Români, ne-a vorbit despre planurile comunității științifice românești de a introduce cursuri de creativitate tehnică la toate nivelele de învățământ din România, despre invenții românești cu totul speciale și despre multe altele.

O emisiune care merită să fie vizionată!

Articol publicat de Laurențiu Barbu

Promovarea memoriei colective pentru conservarea identității românești!