in

Mâncăm E-uri, murim înecați cu fum, murim călcați în picioare, murim fiind cool.

Sute de bucuresteni au aprins candele, sambata 31 Octombrie 2015, la intrarea in Club Colectiv din Capitala. 27 de tineri au decedat vineri noapte in incendiul ce a izbucnit in timpul unui concert de muzica heavy metal, la care participau peste 300 de spectatori. Andreea Alexandru/Mediafax Foto

Este cunoscut în Germania, Statele Unite ale Americii, dar și în România. Artistul Paul Hitter nu se ferește să spună ce gândește, chiar dacă de multe ori, deranjează pe cei care vor să audă numai ce le place.

Un om cu principii ferme, Paul Hitter, a vorbit și despre drama de la clubul Colectiv, din București. Mesajul acestuia, în cele ce urmează:

Vinovați de această tragedie, din Colectiv, sunt mulți. Este într-adevăr o vină Colectivă. Patronul acestui local este un băiat de 28 de ani. Întrebarea se pune, de unde a avut băiețașul ăsta bani să deschidă un astfel de club. La 28 de ani în România să ai un club pe mână, mi se pare mult. Chit că o faci cu asociați. Dar să zicem că i-a muncit el bănuții ăștia…Băiatul, este absolvent de arte plastice. Păi de ce nu stai mă băiete să pictezi? Aaaa, aici intra în joc toată nebunia asta generală cu „Evenimentele”. Orice cretin, orice dobitoc face un eveniment. Suntem vestici rău, dar doar la figuri. Pe un site cam așa este descris clubul Colectiv: 9.Colectiv They say Berlin has arrived in the city and stopped at Colectiv. Well, they might just got that right! Chiar așa măi băieți, a venit Berlinul în oraș, nu? 

Ne-am imbolnavit de smecherie. Expirat, Carol 53, Atelierul de Productie, cum functioneaza toate aceste bombe cu ceas? Raspunde cineva? Nu. Nimeni. Criza spirituala si sociala majora. Doar banii conteaza, sa fie multi cat mai multi. Smecheria se plateste. Nu mai conteaza ce carti citesti, ce filme vezi, ci in ce club mergi si la ce cauza aderi.Iar pentru asta este vinovata inclusiv presa. Acea parte din presa care face reclama indirecta si uneori chiar directa acestor mizerii. Se spala bani, se devalizeaza, se schimba mentalitati, serviciile se baga si ele, si toate astea pentru ce? Ca niste copii de bani gata sa fie sus. Murim prostiti. Ne prostesc astia si ne omoara si noi ii platim sa ne omoare. Ma uit in jurul meu si vad vieti, multe vieti, tinere, ratate si pierdute. Pierdute in cluburi de noapte, pierdute pentru cauze ce nu ne apartin, pierdute urland: Ne-am luat tara inapoi. Suntem tara cu 8 servicii secrete, ultimul din ele aprobat acum cateva zile. Mancam E-uri, murim inecati cu fum, murim calcati in picioare, murim fiind cool.

Tot centrul vechi stă să cadă, si totusi nimeni nu inchide locatiile de acolo. Probabil trebuie in fiecare bomba sa moara cineva ca aceasta sa se inchida. E bine ca avem iarba, e bine ca suntem feministi, gay, avem drepturi si democratie, ne rupem capul cu bautura, si murim cool si „democrat”. Nimeni nu isi face treaba in tara asta. Cei care face controale se fac ca nu vad. Cei care deschid cluburi, se fac ca le pasa. Suntem plini de marketing si vrajeala, si vindem cacat. Ca prostu inghite si mananca.E bine ca acum va veti pune toti o poza neagra la profil.Ne-am imbolnavit de Facebook. De vest si lucruri ca in vest. O spoiala tragi comica de fapt. Murim spoiti.

Refuzam sa vedem mizeria si saracia, lucrurile prost facute, le pictam mai colorat, in „creativitate”, „exprimare libera”, „hipsterisme”, un sat murdar, mizerabil, cu aere de capitala. O schimbare cu adevarat nu se doreste. Avem chilotii murdari in cur de rahat, dar gura plina de englezisme. Vina este Colectiva. Pe afara vopsit gardul, inauntru leopardul.

Toata mizeria imbracata in matase. Dar inauntru tot mizerie este. Terasa Eden, un gunoi printre otetari. Acesti omniprezenti otetari. Unde este dragostea pentru frumos? Ce ati facut din tineri? Noaptea caselor, evenimente mediatizate, case care stau sa se darame. Evenimente pe bani europeni. Numai nume fistichii: Papiota, Pionierul, Atelierul de Productie, Bicicleta si asa mai departe. Toate in darapanaturi. 30 de morti, apasa pe noi toti. Vina Colectiva. Sa nu uit: în fruntea țării niște papițoi. Mulți, mulți de tot. De la A la Z. Ponta, Iohannis, Oprea, Arafat, IGP, IJP, Oprescu, caracatița asta mare de tot de sus, coboară în jos și ajunge printre noi. Piloșii își deschid cluburi. Dau șpăgi la controale. Bani de spitale nu sunt. Noi murim. Și în campanii ne sfâșiem între noi. Ne asmut ca pe niște animale flamande. Că Băsescu e cel mai bun, că Ponta îl face praf pe Iohannis, că Iohannis ne dă țara înapoi. Iar ei, ei nu fac nimic. Ne omoară cu zile. În Colectiv. Bine că ne pasă de refugiați.

Sursa: http://www.activenews.ro/

Articol publicat de Laurențiu Barbu

Promovarea memoriei colective pentru conservarea identității românești!