in

ROMÂNIA, locul I la Olimpiada Internațională de Geografie 2015

Olimpiada Internațională de Geografie 2015 s-a desfășurat în perioada 11-17 august, la Tver, în Rusia. A fost cea de-a XII-a ediție a olimpiadei. Lotul olimpic al României a fost însoțit de profesorii Mihaela Cornelia Fiscutean și Dorin Fiscutean, de la Colegiul Național din Iași, anunță Hotnews.

 

Medalia de aur:

  • Costin George Dobrin – elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Mircea cel Bătran” din Constanța. În urma cu un an, George Costin Dobrin a obținut medalie de argint la Olimpiada Internațională de Științe ale Pământului.

Medaliile de argint:

  • Elena Aura Amironesei – elevă în clasa a XII-a la Colegiul Național din Iași. Tânara a obținut argint și la ediția precedentă a olimpiadei.
  • Sonia Adelina Sortan – elevă în clasa a XII-a la Colegiul Național „Decebal” din Deva

Medalia de bronz:

  • Lorena Davidel – elevă în clasa a XII-a la Colegiul Național „Nicu Gane” din Fălticeni.

În clasamentul general, România s-a clasat pe locul I, anunță Ministerul Educației. La competiția internațională care s-a desfășurat în Rusia au participat peste 150 de elevi, din 40 de țari și regiuni: Argentina, Armenia, Australia, Belarus, Belgia, Bolivia, Brazilia, Cehia, China, China – Hong Kong, China – Macao, China – Taipei, Croația, Danemarca, Estonia, Filipine, Finlanda, Indonezia, Japonia, Kazahstan, Letonia, Lituania, Mexic, Mongolia, Muntenegru, Noua Zeelandă, Nigeria, Olanda, Polonia, Regatul Unit al Marii Britanii, Romania, Rusia, Serbia, Singapore, Slovacia, Slovenia, SUA, Thailanda, Turcia, Ungaria.

(sursa: igeo2015.com)

002

La Olimpiada Internațională de Geografie participă elevi cu vârste cuprinse între 16 și 19 ani, care au trecut de nivelul național al olimpiadelor de geografie din țările lor.

Competiția este compusă din o proba scrisă, un test multimedia și un exercițiu pe teren, care se finalizează cu o reprezentare cartografică și o analiză geografică.

Până în 2012, olimpiadele internaționale de geografie au fost organizate o dată la doi ani.

Fiecare țară participantă își poate trimite o echipă formata din 4 elevi. Elevii trebuie să fie liceeni sau să fi terminat liceul chiar în anul în care se desfășoară olimpiada și să nu fi început înca cursurile facultății, menționează hotnews.

– See more at: http://www.cunoastelumea.ro/romania-locul-i-la-olimpiada-internationala-de-geografie-2015/#.dpuf

Articol publicat de Laurențiu Barbu

Promovarea memoriei colective pentru conservarea identității românești!