Dacă vrei să descoperi țara noastră într-un mod inedit, atunci merită să iei în calcul varianta de a cutreiera câteva dintre cele mai populare trasee rutiere din România. Drumurile șerpuite te vor purta către locuri minunate, iar peisajele pe care o să le vezi o să-ți rămână întipărite în minte pentru totdeauna.
Transalpina și Transfăgărășanul sunt deja cunoscute de majoritatea turiștilor. Totuși, există și alte trasee rutiere din România pe care o să regreți dacă nu o să le parcurgi măcar o dată.
Șoseaua Transrarăul
Unul dintre cele mai noi trasee rutiere din România, Transrarăul, se numără printre cele mai populare șosele din țară. Aceasta străbate Munții Rarău (județul Suceava), făcând legătura între DN17 și DN17B. Dacă o să străbați acest drum cu mașina o să te poți bucura de peisaje extraordinare. Drumul nu este indicat începătorilor, însă, dacă te aventurezi, trebuie să mergi cu mare atenție și să respecți restricțiile de viteză. În total, Transrarăul are 26 de km de șosea, aflându-se la o altitudine de peste 1.400 de metri.
Transrarăul pornește din localitatea Pojorata spre Cabana Rarău (DJ175A), iar de acolo se poate continua către localitatea Chiril (DJ175B).
Cheile Dobrogei
De un peisaj care pare desprins din albumele cu fotografii o să ai parte și dacă vizitezi Cheile Dobrogei. Drumul județean DJ222 traversează această rezervație, astfel, o să poți să vezi frumusețile de aici și de la volanul mașinii. Desigur, dacă vrei să descoperi și mai mult din Rezervația Geologică Cheile Dobrogei poți să faci o drumeție prin chei. Acestea se întind pe o suprafață de aproximativ 300 de hectare și datează din perioada jurasicului. O să poți să vezi minunate șanțuri naturale, peșteri săpate în calcar, dar și faună și floră deosebită.
Cei care vor să vadă minunatul canion din mașină pot să-ți înceapă călătoria din localitatea Târgușor. De aici, mergând spre Cheia o să se poată bucura de circa 10 kilometri de peisaje extraordinare.
Cheile Bicazului
Dacă îți place să descoperi trasee rutiere din România, cu priveliști pitorești, atunci noi îți sugerăm să te îndrepți către Cheile Bicazului. Făcând legătura între Transilvania și Moldova, pe cursul râului Bicaz, șoseaua șerpuită te va purta printre stânci vechi de milioane de ani, de o frumusețe greu de descris în cuvinte. DN12C străbate Cheile Bicazului pe o lungime de 8 km, respectiv Cheile Mari și Cheile Mici. Tot pe acest traseu o să poți vizita Peștera Neagră și Peștera Cascada.
DN12C pornește din orașul Gheorgheni și se sfârșește în localitatea Bicaz. Pe traseu, din Lacu Roșu și până la Bicazu Ardelean se pot vedea fascinantele chei.
Cazanele Dunării
Printre acele trasee din România care-ți oferă peisaje de neuitat se numără și șoseaua care străbate Cazanele Dunării. Vorbim despre o priveliște extraordinară, Dunărea întâlnind aici Munții Banatului, cât și masivele muntoase de pe malul sârbesc. Pentru a vedea minunățiile de aici nu poți să o iei decât pe drumul DN57, care face legătura între Orșova și Moldova Nouă. Pe de-o parte a șoselei o să ai un impresionant perete de stâncă, iar pe cealaltă Dunărea. De asemenea, tot de pe drum o să poți să vezi și uriașul chip al lui Decebal, săpat în stâncă. De asemenea, dacă vrei să te bucuri de Cazanele Dunării ceva mai în detaliu poți să faci o plimbare cu vaporașul pe fluviu sau să te aventurezi în Peștera Gura Ponicovei și Peștera Veterani.
Așa cum e menționat și mai sus, frumusețea peisajului, pentru cei care călătoresc cu mașina, se poate vedea pe porțiunea de drum dintre Orșova și Moldova Nouă. Traseul are aproximativ 103 km și străbate localități precum: Eșelnița, Dubova, Svinița, Drencova, Berzasca, Liubcova și Coronini.
Sursa: https://www.ghiduri-turistice.info/