in

Despre România frumoasă- partea I

Despre România frumoasă am putea vorbi ore în șir, cel mai probabil timpul ar fi insuficient să putem descrie frumusețea țării noastre. Dacă am fi întrebați care este cel mai minunat loc din România, nu am știi ce să răspundem, pentru că fiecare locație își are o poveste, un trecut și o aură aparte. Toate colțurile țării sunt magice, deosebite în ochii turiștilor străini, veniți din cele mai îndepărtate părți ale lumii pentru a vizita teritoriul românesc. Încântați de imaginile de-a dreptul splendite, de peisajele pitorești, oameni și cultură, aceștia valorifică România drept un Rai pe pământ. Să fie adevărat acest lucru? Noi spunem că DA, țara fiind un tărâm absolut deosebit, o bucată ruptă din paradis. Pentru cei ce încă nu l-au întâlnit, nu putem decât să vă îndrumăm să vizitați fiecare colț de pământ și doar așa veți descoperi România frumoasă.

România frumoasă nu este decât despre peisaje și imagini, ci și despre cultura țării, tradiția și oamenii ce o locuiesc. Evenimentele istorice, personalitățile trecutului și ale prezentului, gloriile și reușitele, toate alcătuiesc România și o poartă dincolo de granițe, drept o țară admirabilă. Există și personajele negative, care fie reneagă numele de român, fie reneagă poporul și ale sale minuni, însă, răspunsul nostru în fața lor este unul simplu și anume: nu blamați țara doar pentru a avea o scuză să nu realizați lucruri mărețe. Cum o lume întreagă din afara granițelor apreciază și respectă fiecare colțișor de pământ românesc, de ce să nu facem și noi asta, românii? Pentru a descoperi ce înseamnă cu adevărat „România frumoasă”, mai întâi este necesar să scăpăm de mentalitatea negării și să prețuim mai mult tot ceea ce acest popor ne oferă.

Pe culmea cea mai înaltă a munţilor Carpaţi, se întinde o ţară mândră şi binecuvântată între toate ţările semănate de Domnul pre pământ.

Nicolae Bălcescu

Cei mai mulți sunt surprinși de secretele României, acele lucruri mai puțin știute, dar care peste granițe au făcut-o populară și de respectat în fața ochilor străinilor. Astfel, vă împărtășim cinci lucruri mai puțin știute despre țara voastră.

Știai că…?

Cea mai înaltă biserică din lemn din lume se găsește în Maramureș, se numește Mănăstirea Săpânța-Peri și are 78 de metri înălțime.

Unicul papirus întreg din Europa a fost descoperit în România. Este scris în greaca veche și datează încă din secolul al IV-lea i.Hr.

Limba română are o vechime de peste 1700 de ani.

Singurul muzeu dedicat aurului din Europa se află în Bran și  oferă vizitatorilor aproape 2000 de exponate din aur aduse din toate colțurile lumii.

Muzeul Astra din Sibiu este al doilea cel mai mare muzeu în aer liber din Europa.

Cum spuneam, România frumoasă este despre o varietate de lucruri. Istoria țării a fost marcată de prezența unor regi, domnitori și conducători ce au scris soarta acesteia, aducând nenumărate victorii, iar înfrângerile  i-au făcut mai puternici, aducând poporul român la ceea ce este astăzi, la o Românie demnă de respectul nostru. Nume mari răsună printre paginile de istorie, nume precum: Alexandru Ioan Cuza, Mihai Viteazul, Regele Ferdinand I, Decebal, Mircea cel Bătrân, Regele Mihai I, I. C. Brătianu. Fiecare, indiferent de perioada în care au domnit sau au susținut Țara Românească, a făcut din aceasta ceea ce numim astăzi România frumoasă.

Articol publicat de Laurențiu Barbu

Promovarea memoriei colective pentru conservarea identității românești!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.