in

Au început cursurile școlii de limba română din Salonic – Grecia

Sambătă 3 octombrie a sunat clopoțelul pentru copiii Școlii de Limba Română din Salonic, care și-a reînceput cursurile în cadrul centrului de limbi străine Babel de pe Bd. Vasilissis Olgas nr. 141.

Cu mic, cu mare, atat copiii cat si parintii s-au reintalnit la scoala si in scurt timp vacanta de vara fusese data uitarii. Faptul ca cei mai multi dintre ei nu se vazusera pe toata durata verii nu parea sa mai conteze si in doar cateva minute totul intrase in normal, parca era o sambata obisnuita, cu copiii jucandu-se si bucurandu-se de compania celorlalti, iar mamele discutand intre ele.

Cei nou veniti s-au integrat extrem de repede, copiii fiind in special incantati sa aiba si alti colegi noi, iar mamele lor facand cunostinta cu profesorii Ana Maria Papadimitriou, Symeon Argyropoulos, Luiza Pera, dar si cu cu ceilalti parinti.

Dupa perioada de acomodare cu mediul scolii, fiecare copil a ramas la grupa lui pentru prima ora a acestui an scolar.

Multumim dlui Petre Craciun, autorul cartii ‘’Povestiri despre Romania, tara parintilor’’, aparuta la Editura Zorio, precum si Asociatiei femeilor romance din Grecia (Atena) care a trimis aceasta donatie de carti Scolii de limba romana din Salonic. Cartea este o deosebita incursiune in istoria, traditiile si literatura limbii romane. Cartea a fost tiparita cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe-Departamentul Politici pentru Relatia cu Romanii de Pretutindeni.

Dorim de asemenea sa multumim supermarket-ului Masoutis, care prin intermediul dlui Nikos Mparmpas, responsabil cu vanzarea produselor cosmetice si al Elenei Roxana Asandoae, ne-au transmis cateva produse promotionale destinate copiilor, periute si paste de dinti, gel de dus, sampon, sapun lichid, toate cu personaje celebre din desene animate sau benzi desenate, care in afara de a fi foarte binevenite din punct de vedere practic au fost si foarte atractive pentru cei mici.

Revederea cu prietenii, atat a copiilor cat si a parintilor, fotografiile facute impreuna, cadrul festiv cat si micile cadouri primite au facut din aceasta prima zi de curs una speciala pentru toata lumea prezenta.

Pentru informatii suplimentare legate de inscrieri puteti suna la: 6972007440, 6947074301, sau 6982320119.

Luiza Georgeta Pera

logo

MAE

 

Articol publicat de Laurențiu Barbu

Promovarea memoriei colective pentru conservarea identității românești!