in

Aurora Liiceanu, despre plecarea femeilor din România și adevăratele efecte ale migrației

Psihologul Aurora Liiceanu trage un semnal de alarmă vizavi de plecarea românilor la muncă, în alte țări, și mai ales a femeilor.

Nu mă așteptam să plece femeile în halul ăsta de mult. Migrația e feminină, în bună parte,

a declarat aceasta, duminica seara, la Digi 24.

Aurora Liiceanu avertizeaza si legat de urmarile acestui fapt: „Nu ma asteptam ca bunicile sa vina in fata, printr-o frauda de identitate, cum spun unii mai rautaciosi. Adica fura identitatea de mama propriei fiice, pentru ca devine mama. Sunt doua generatii intre copilul digital de astazi si bunica, care e cu doua generatii in spate”.

In plus, o parte dintre copiii ramasi nici nu mai vor sa auda de parinti, nedorindu-si de la acestia decat bani si pachete, remarca aceasta. „Am cunoscut cazuri in care copiii nici nu mai vor sa-si vada parintii, vor numai sa li se trimita pachete. Nu mai au ce face cu parintii. Parintii nu devin decat o sursa de satisfacere a dorintelor, si nu de apropiere. Dragostea copiilor se intoarce catre propria persoana, intr-o forma de individualism de sorginte foarte recenta, care fiecare se invarte in jurul cozii, se compara cu altul. Pentru ca a crescut foarte mult invidia”, afirma psihologul.

Aurora Liiceanu sustine ca romanii care pleaca la munca in strainatate ajung sa gandeasca: „vand prezenta mea contra bani”.

In ciuda rapoartelor sumbre despre copiii lasati in Romania de parintii plecati la munca in strainatate, se pare ca situatia este mai complexa, iar unii dintre acestia reusesc sa se descurce singuri cu succes, sustin cei de la Balkan Investigative Reporting Network.

Sursa: http://www.ziare.com

Articol publicat de Laurențiu Barbu

Promovarea memoriei colective pentru conservarea identității românești!