in ,

O balerină româncă prezintă, prin fotografie, frumusețea și harul tradiției

Baletul este arta corpului uman educat. Întotdeauna am vrut să fotografieze o balerină în diferite zone urbane. Cred că acest lucru arată contrastul dintre delicatețe și atmosfera de zi cu zi, scoate în evidență sublimul acestei arte. În spatele acelui zâmbet fără egal, se află ore infinite de muncă, suferință grea și determinare.”

a declarat fotograful  Andrei Mihai Cristian pentru portalul designyoutrust.com.

„Fac poze de când mă știu, însă în anul 2012 am început să iau în serios fotografia ca formă de exprimare și m-am apucat să citesc despre compoziție, tehnică, tot felul de sfaturi de la diferiți fotografi profesioniști etc. (cu siguranță faptul că editam în Photoshop o groază de imagini care nu erau ale mele m-au facut să îmi doresc să cunosc cât mai mult această latură).” notează artistul pe blog-ul personal.

O colecție inedită de fotografii a realizat-o Andrei Mihai Cristian combinând tradiția (costumul popular românesc) cu silueta și costumul clasic al unei balerine. Străzile Bucureștiului au fost scena perfectă pentru ochiul fotografului, iar rezultatul face acum înconjurul lumii.

21051311705_9beccb0b1e_o

„România este una dintre puținele țări din lume în care oamenii din anumite regiuni ale țării încă poartă costumele tradiționale zi cu zi. Acest fapt spune multe despre cultura românilor și modul în care aceștia sunt mândri de strămoșii lor. Prezentul nostru este plin cu obiceiuri unicedin trecut”, notează portalul britanic boredpanda.com în prezentarea imaginilor fotografului român.

20864517979_af0fe64252_o

Artistul a realizat o serie de fotografii cu balerine pe străzile Bucureștiului, dar portalul boredpanda.com le-a ales doar pe cele din seria Urban Swan – Epilog – Tradiții, despre care Andrei Mihai Cristian notează pe blog-ul personal: „Combinând baletul cu elemente tradiționale și adăugând o notă contemporană, am încercat să ofer o punte care leagă arta și istoria locală, cu societatea noastră modernă. Aceasta este povestea balerinei române, care reflectă tradiția românească prin har si eleganță.”

reportaj (traducere și adaptare) Mădălina Corina Diaconu

surse: designyoutrust.com, Huffington Post New York, dinmers.ro, boredpanda.com

Articol publicat de Laurențiu Barbu

Promovarea memoriei colective pentru conservarea identității românești!