in , ,

Care sunt așteptările de la înotul românesc în 2024?

Înotul din România a înregistrat progrese majore în ultimii ani, David Popovici fiind „motorul” acestui sport pe plan local și internațional. Începând cu anul 2019, sportivul român a câștigat multiple medalii, atât la nivel de juniori, cât și de seniori. Calificat la Jocurile Olimpice de Vară, David Popovici se numără printre sportivii din România de la care se așteaptă o medalie la competiția ce se va desfășura la Paris.

Însă, nu doar David Popovici a reușit să se califice la Jocurile Olimpice, alături de acesta aflându-se și Vlad Stancu. De asemenea, în luna februarie, se desfășoară competiția mondială de natație, unde alți doi sportivi români, Angelica Muscalu și Constantin Popovici, pot să obțină biletele către Paris. Continuă să citești pentru a afla care sunt așteptările Federației Române de Natație și Pentatlon Mondern și care sunt ceilalți înotători români din lotul de natație.

David Popovici – singurul înotător român de la care se așteaptă câștigarea unei medalii olimpice în 2024?

În ciuda faptulul că anul 2023 nu a însemnat rezultate pe măsura așteptărilor sportivulu și a fanilor acestuia, pentru 2024, David Popovici și-a propus să obțină o medalie olimpică. Acesta este și motivul pentru care nu se poate paria la case de pariuri cu bonus la inregistrare pe rezultatele pe care le-ar putea obține Popovici la Campionatele Mondiale de Natație: sportivul a ales să nu participe. Câștigarea unei medalii la Jocurile Olimpice constituie atât un obiectiv personal, cât și unul al Federației Române de Natație.

Astfel, David Popovici își concentrează întreaga atenție și programul de pregătire pe realizarea acestui obiectiv. În 2023, sportivul român a fost învins de către Kyle Chalmers, Jack Alexy și Maxime Grosset la proba de 100 metri în stilul liber. Pe lângă probele în stilul liber pe 50, 100 și 400 metri, tomanului îi plac și probele de 50 metri în stilul fluture, respectiv 100 metri în stilul spate.

Mai sunt și alți înotători români care au potențialul de a câștiga o medalie olimpică?

Vlad Stancu s-a specializat în probele în stilul liber pe distanțe de 400, 800 și 1500 metri, acesta fiind unul dintre sportivii români cu potențial. Numai că, la Campionatele Mondiale de la Doha, acesta a ratat accederea în fazele superioare ale probei de 400 metri încă din etapa seriilor. Tânărul sportiv de 18 ani și-a obținut deja biletul pentru Jocurile Olimpice de la Paris, așa că, rămâne de văzut dacă va reuși să aducă României o medalie.

Înotul românesc mai are și alți reprezentați de viitor, așa cum sunt:

·   Andrei Anghel la proba de 50 metri spate.

·   Denis Popescu la probele de 100 și 200 metru spate.

·   Patrick Dinu la proba de 100 metri liber.

·   Robert Badea la probele de 200 și 400 metri mixt.

Însă, aceștia nu au reușit performanțe notabile, iar Denis Popescu nu a reușit să treacă de serii la 100 metri în stilul spate la Campionatele Mondiale de la Doha. Atât Patrick Dinu, cât și Denis Popescu sunt creditați cu șanse de obținere a calificării la Jocurile Olimpice de la Paris, dar rămâne de văzut dacă acestea se vor confirma.

Cătălin Popovici – one man show la sărituri în apă și una dintre speranțele la o medalie la probele de diving de la Paris în 2024

În 2023, la Campionatele Mondiale de Natație, Constantin Popovici a reușit să aducă aurul pentru România. Alături de acesta, pe podium, chiar pe poziția secundă, s-a clasat Cătălin Preda. De aceea, la proba de diving de la 10 metri, România este creditată cu șanse la obținerea unei medalii olimpice. De asemenea, Popovici se numără și printre sportivi români care concurează la proba de sărituri de la mare înălțime (platforma de 27 metri).

Cu șanse reale de a merge la Paris mai este creditată și Angelica Muscalu, care s-a specializat în proba de sărituri de la 10 metri. Accederea celor doi sportivi români în lotul pentru Jocurile Olimpice de Vară din 2024 este condiționată de succesul în probele la care participa la Campionatele Mondiale de Natație de la Doha din luna februarie.

Certitudinile, speranțele și așteptările Federației Naționale de Natație pentru Paris 2024

Asemenea majorității Federațiilor Române participante la Jocurile Olimpice 2024, obiectivul stabilit de Federația de Natație și Pentatlon Mondern este de o medalie. David Popovici este creditat cu șansele cele mai mari, deși, reprezentații forului local speră la o medalie și din partea lui Constantin Popovici, în cazul în care se va califica pentru competiția de la Paris.

Articol publicat de Gavrilă Laura

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.