in

Cinci idei de costume de pentru petrecerile tematice de Halloween

O sărbătoare cu istorie îndelungată, adusă în Statele Unite ale Americii de imigranții irlandezi, a ajuns să fie unul dintre cele mai apreciate pretexte pentru distracție la nivel internațional.

Celebrată în fiecare an pe data de 31 octombrie, Halloween este prilej pentru super petreceri tematice unde se obișnuiește ca toți participanții să se costumeze cât se poate de inventiv.

În SUA, sărbătoarea asociată cu creaturi înfricoșătoare a devenit o super ocazie pentru divertisment inedit. Într-o lume în care marketingul și publicitatea folosesc toate mijloacele posibile pentru a transmite mesajele dorite către public în mod cât mai natural, sărbătoarea de Halloween a ajuns pe locul 2 în privința cheltuielilor specifice realizate pentru obiecte tematice, după Crăciun (la mare distanță, desigur).

Americanii alocă sume tot mai mari pentru costume, dulciuri și alte produse asociate cu Halloween. Orice aliment sau obiect, dare are un ambalaj dedicat Halloween, implicit este mai atractiv în luna octombrie, iar vânzările cresc accelerat.

Producătorii de filme obișnuiesc să lanseze toamna producții thriller și horror, tocmai pentru a răspunde cererii de divertisment asociată senzațiilor transmise de momentul Halloween. Distracția cu monștri, vampiri, zombi și alte creaturi ale întunericului este mereu de actualitate și în lumea jocurilor.

De la amuzantul Plants vs. Zombies sau groaznicul Granny până la seria de jocuri video foarte complexe Five Nights at Freddy’s, există titluri pentru orice preferințe. Pasionații genului pot continua distracția și cu jocuri de cazino online, categorie în care sunt disponibile sloturi precum Zombie Carnival de la Pragmatic Play, Vampire Night de la Amusnet Interactive ori Happy Halloween de la Play’n GO.

Partea cea mai frumoasă a zilei de 31 octombrie este reprezentată de spiritul de party, atmosfera inedită pusă cel mai bine în valoare în cadrul evenimentelor dedicate publicului adult. În cluburi și baruri, petrecerile de Halloween presupun costume care vizează elemente horror, dar și legături cu personaje istorice sau alte vedete – reale sau imaginare.

Actori ai lumii politice și alte celebrități „la modă” pot fi sursă de inspirație pentru cele mai trăsnite costume de Halloween. În acest context, iată câteva idei care pot fi folosite și la evenimente organizate în România:

Costume cu vampiri

Aceste variante clasice pot fi reinterpretate în stil modern în fiecare sezon. Se pot alege vampiri din cărți și filme sau se poate crea propria viziune a unui vampir. Interesante sunt atât costumele care inspiră elemente de groază, cât și cele cu elemente pline de umor.

Costume cu Frankenstein

Frankenstein este adesea asociat cu Halloween, un monstru lent cu imagine horror, dar adesea foarte amuzant prin atitudine. Apare în multe filme și seriale de toate genurile, deci poți găsi o variantă de Frankenstein care să îți placă. Este simplu să comanzi online un astfel de costum, dar și mai interesant va fi dacă îl vei realiza singur, pentru a fi absolut unic.

Costume cu Familia Addams

Această trupă de oameni „ciudați”, înfricoșători, a fost constant prezentă la petrecerile de Halloween din ultimele decenii. Însă acum există și mai multe motive să alegi costume inspirate din Familia Addams, căci subiectul a fost readus la actualitate de serialul Wednesday, lansat pe streaming online în ultima parte a anului 2022. De altfel, cei care o adoră pe actrița Jenna Ortega speră să o vadă curând pe aceasta în rolul lui Wednesday Addams în sezonul 2 al serialului de mare succes.

Costume cu supereroi

Multe filme cu supereroi consacrați în benzi desenate au fost lansate în ultimii ani, unele dintre ele din universul Marvel. Doar în 2022 au apărut filme ca Morbius, Doctor Strange în Multiversul Nebuniei, Thor: Iubire și Tunete, Pantera neagră: Wakanda pentru totdeauna, Noaptea vârcolacului, Adam întunecatul sau The Guardians of the Galaxy Holiday Special. Dacă îți plac variantele clasice, readuse la modă oricum în mod constant de noi filme și jocuri, oricând este amuzant să te costumezi în Spiderman sau Superman.

Costume cu clovnul din It

Filmele It din 2017 și 2019 au creat un nou monstru de legendă, puternic întipărit în memoria publicului: Pennywise, o ființă foarte veche, care se hrănește de frica altora, explorează fobia multor persoane față de imaginea clovnilor. Zâmbetul poate fi înșelător, iar acest Pennywise, un rău trans-dimensional, se trezește la fiecare 27 de ani, are capacitatea de a se transforma într-un clovn, dar și în alte entități malefice. Un asemenea costum sigur va atrage atenție la orice petrecere de Halloween!

Articol publicat de Laurențiu Barbu

Promovarea memoriei colective pentru conservarea identității românești!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.