in

Cultura cărților manga din Japonia a început să ia tot mai multe amploare și în rândul cititorilor români!

Manga acoperă o gamă largă de genuri și subiecte, inclusiv acțiune, aventură, comedie, dramă, fantezie, istorie, mister, romance, științifico-fantastic și multe altele. Ele pot fi publicate în reviste speciale de manga sau pot fi lansate sub formă de volume individuale în format de carte.

Termenul manga face refeire la o formă populară de benzi desenate sau romane grafice japoneze. Cărțile manga sunt cunoscute pentru stilul lor distinct de desen și sunt citite și apreciate de un public larg, atât în Japonia, cât și în afara ei.

Ce inseamna Manga? Cu ce se deosebesc de clasicele benzi desenate?

Manga acoperă o gamă largă de genuri și subiecte, inclusiv acțiune, aventură, comedie, dramă, fantezie, istorie, mister, romance, științifico-fantastic și multe altele. Ele pot fi publicate în reviste speciale de manga sau pot fi lansate sub formă de volume individuale în format de carte.

Un aspect interesant al manga este că este citită de o varietate de grupuri de vârstă și publicuri, de la copii și adolescenți până la adulți. Popularitatea manga a crescut semnificativ în afara Japoniei, iar multe titluri sunt traduse în diferite limbi străine pentru a fi citite în întreaga lume.

De ce tot mai multi cititori romani sunt interesati de cartile Manga?

Pe lângă paginile colorate și desenele detaliate, manga se remarcă și prin modul în care sunt prezentate poveștile și narativele. Cadrul japonez oferă o abordare diferită față de benzi desenatele occidentale, cu o atenție deosebită acordată expresiilor faciale, mișcărilor și emoțiilor personajelor.

Totuși intervine întrebarea: cum s-a popularizat la noi manga? O serie de factori a influențat publicul să cerceteze această artă destul de diferită de arta cu care suntem obișnuiți. Generația douămiistă poate să își amintească de Pokemon sau de Naruto, urmând ca de la anime să treacă la manga, căci multe serii de manga au fost adapte în anime-uri. Posibilitatea traducerii în română, dar și în engleză a ajutat mult la popularizarea cărților manga. De asemenea și popularizarea cărților online au deschis noi orizonturi pentru familiarizarea tinerilor cu alte culturi și obiceiuri de consum.

Cum poti achizitiona online carti Manga?

Vei găsi manga la diferite magazine specializate, și mai ales online. Prețul lor poate varia, în funcție de editură și de cât de populară este seria. Antic ExLibris este o librărie care vinde cărți și manga la un preț mult mai mic față de alte librării datorită politicii lor de discount bookstore. Vei găsi la ei serii interesante de manga de care poate nu ai auzit. Îți recomandăm să vizitezi site-ul lor pentru a descoperi ofertele lor.

Articol publicat de Laurențiu Barbu

Promovarea memoriei colective pentru conservarea identității românești!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.