România de astăzi o cunoaștem prea bine cu toții: o țară în care oamenii se luptă să învingă sistemul corupt, ori poate lumea celor care pleacă pe alte meleaguri pentru a avea un trai mai bun.

Despre România de astăzi se aud fel și fel de păreri, de la vorbe de laudă, până la cuvinte care te fac să nu îți mai ridici privirea din pământ. Sunt prea multe de spus despre ce se întâmplă în România. Unii vorbesc, astfel încât să îi audă tot poporul, în timp ce alții chiar dacă sunt nemulțumiți, tac. Și ajungi să te întrebi în ce direcție se îndreaptă țara noastră. Dacă suntem lași ori pur și simplu nu ne mai pasă de ce se întâmplă aici.

În 1933, apărea la Leipzig, sub semnătura fotografului Kurt Hielscher, albumul fotografic România, un album fascinant care avea să surprindă atmosfera anilor interbelici așa cum puține albume asemănătoare au făcut-o.

Vă arătăm câteva fotografii în care este conturată viața românească din anul 1933. Mai multe imagini cu țara noastră poți vedea pe site-ul Muzeuldefotografie.ro. Descoperă România fotografiată de Kurt Hielscher acum 82 de ani!

Articole recomandate!

1 COMENTARIU

  1. imi pare rau sa va spun asta nu e saracie deloc,sau saracie comparata cu ce ?eu vadoameni osteniti in locuri magnifice vad aceleasi simboluri solare pe portile maramuresene,vad ingeniozitate la pescarii dobrogeni mori de vint mai ceva ca la ;landezi vad cultura cucuteni care razbate pina in satele de atunci,vad jocul romanesc desi el are alt nume ,vad gardul impletit in treio din maramures Ateneul castelul mogosoaia in stil pur romanesc,sa/mi fie cu iertere asta nu e saracie