in

Cum să profiți de industria pariurilor sportive

Nu mai este pentru nimeni o noutate cât de mult s-a dezvoltat industria gamblingului în prezent. Creșterea a fost constantă în ultimele decenii, direct proporțională cu apetitul pentru sporturi al jucătorilor, însă pandemia a avut un cuvânt important de spus asupra jocurilor de noroc online. Izolarea și restricțiile privind operarea sălilor de jocuri au determinat dezvoltatorii de jocuri de noroc să creeze noi variante de joc sau de pariere și să le îmbunătățească pe cele deja existente pentru a le face mai accesibile și mai captivante pentru jucători.

Dat fiind că în ultimele luni organizarea evenimentelor sportive fizice au fost suspendate, furnizorii de soluții de joc online au fost nevoiți să dezvolte noi forme de pariere, accesibile oricând și care să asigure jucătorilor aceeași satisfacție. Pariurile pe e-sports și pariurile virtuale sunt doar câteva exemple de inovații care au marcat lumea gamblingului și au devenit populare într-un timp record.

Noile tipuri de pariuri sportive

Pe măsură ce industria jocurilor de noroc a făcut tranziția către online, operatorii de pariuri sportive nu s-au lăsat mai prejos și au implementat la rândul lor cele mai atractive soluții de betting. Însă procesul nu a fost deloc unul ușor dat fiind că pariurile sportive au depins multă vreme de evenimentele fizice. Astfel  operatorii au fost nevoiți să își îndrepte atenția spre jocurile virtuale și competițiile pe sporturi electronice, permițând pariorilor să plaseze bilete chiar și atunci când competițiile lor preferate au fost amânate sau chiar anulate.

Pe lângă natura competițiilor sportive, casele de pariuri au introdus și noi forme de pariere, promovate prin bonusuri de nerefuzat, dar și prin recomandări de tipbiletul zilei, care au încurajat jucătorii să iasă din rutină și să profite din plin de toate avantajele existente în piață. Astfel, pariuri precum cele combinate și opțiunea de bet exchange au câștigat repede teren și au alimentat apetitul de joc al clienților caselor de pariuri.

Pariatul live 

O altă noutate în domeniul bettingului a fost reprezentată de introducerea pariurilor live. Pariurile tradiționale impuneau cote fixe și permiteau plasarea biletelor doar înainte ca meciul să înceapă efectiv, însă acest lucru a fost revoluționat complet odată cu introducerea în piață a pariurilor live. Cele din urmă permit împătimiților de pariuri sportive să se bucure de o experiență mult mai dinamică și să ia decizii spontane, bazate pe evoluția meciurilor.

Opțiunea de live betting schimbă complet modul în care funcționează pariurile și sporesc adrenalina jucătorilor, implicând mai mulți factori care trebuie luați în considerare la momentul plasării unui pariu. Un exemplu relevant îl reprezintă pariurile pe echipa care va marca în continuare. Pariurile live sunt disponibile în oferta caselor de pariuri de doar o jumătate de deceniu, însă deja rivalizează cu îndrăgitele pariuri pre-meci.

Pariurile virtuale

Cel mai bun mod de a-ți spori șansele de câștig și de a profita la maxim de evoluția industriei pariurilor este să îți diversifici biletele plasate. În afară de fondul de pariuri și dinamică, lumea sporturilor este și ea în plină dezvoltare, ceea ce poate avantaja din plin jucătorii, dacă învață să țină pasul cu noutățile.

Sporturile virtuale câștigă din ce în ce mai mult teren pe scena sportivă mondială. Având în vedere cât de repede se dezvoltă și numărul tot mai mare de fani al acestei opțiuni de pariere, aproape toate casele de pariuri care se respectă includ acum în oferta lor și diferite variante virtuale. Așadar, dacă te-ai plictisit de pariurile tradiționale și îți dorești să încerci ceva nou, inedit, ar trebui să încerci cel puțin o dată să plasezi un bilet și pe astfel de sporturi.

Sporturile virtuale includ atât competiții sportive tradiționale precum fotbalul, cât și curse de câini, cai sau chiar moto. Diferența dintre acestea și competițiile reale constă în faptul că sporturile virtuale sunt puse pe seama unor personaje digitale, a căror performanță nu poate fi prezisă pe baza unui istoric sportiv. Cu alte cuvinte, în cazul pariurilor virtuale pe fotbal, spre exemplu, nu mai putem vorbi de anticiparea rezultatelor meciului luând în calcul randamentul dat de jucători în competițiile anterioare și nici condiția fizică a acestora, deoarece echipele nu vor mai fi formate din jucători reali.

E-sports

În ultimii ani jocurile pe calculator precum Counter Strike, League of Legends, DOTA, Warcraft 3, Fifa sau Team Fortress 2 au câștigat raid milioane de adepți, ceea ce a reprezentat o oportunitate ideală pentru casele de pariuri să își diversifice și mai mult portofoliul de oferte. Astfel, sfera bettingului s-a extins și a devenit accesibilă și iubitorilor de gaming, care au acum ocazia să genereze profit susținându-și echipele preferate.

Frecvența competițiilor e-sports și posibilitatea desfășurării acestora indiferent de condițiile meteorologice sau sanitare a constituit, de asemenea, un mare avantaj pentru operatorii de pariuri sportive. Totodată, includerea acestei opțiuni în platformele de pariere a permis caselor de pariuri să își sporească încasările, adresându-se acum unui public mai numeros și mai divers.

Bet exchange

Ceva complet nou este și opțiunea de bet exchange, oferită de un număr restrâns de case de pariuri care activează pe piața din România. Acest sistem funcționează ca o bursă a pariurilor și permite jucătorilor să își vândă propriile bilete sau să le cumpere pe cele ale altor jucători, chiar pe parcursul desfășurării unui eveniment sportiv. Acest tip de pariere este perfect legat și presupune licitarea împotri altor jucători, aspect care amplifică adrenalina jocului.

Nu te aștepta însă ca operatorii de pariuri să renunțe la marja sa de profit atunci când îți facilitează aceste soluții de pariere, deoarece principiul de bază rămâne același – casa nu pierde niciodată. În altă ordine de idei, nu fi sceptic și profită de posibilitatea de a-ți spori șansele de câștig cumpărând pariuri de la alți jucători mai inspirați.

Trăiește din plin satisfacția experienței de pariere și nu te limita la un singur tip de bilet plasat. Dinamizează-ți jocul și încearcă cât mai multe opțiuni de pariere disponibile dacă vrei să te bucuri de noi forme de adrenalină și șanse sporite de câștig. Și nu uita, industria pariurilor sportive este în continuă evoluție; cu cât te arăți mai deschis la nou și înveți să ții pasul cu cele mai recente oportunități din piață, cu atât te vei bucura de mai mult suspans, răsplătit pe măsură.

Articol publicat de Laurențiu Barbu

Promovarea memoriei colective pentru conservarea identității românești!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.