in

Denise și colierul magic – lumea magică imaginată de o româncă din Italia

Momentele care ne amintesc de ce suntem mândri că suntem români nu se sfârșesc niciodată. Această mândrie este cu atât mai mare atunci când aflăm că peste hotare românii ne dau motive de mândrie, de respect, de bucurie.

Românii de pretutindeni au reușit lucruri deosebite și sunt recunoscuți pentru sângele lor tenace, curajos și determinat. Să fii român înseamnă să ai atitudine de învingător și să faci rai din ce ai, oriunde te-ai afla.

România are nevoie de artă și este un moment nemaipomenit pentru a îmbrățișa arta, pentru a o încuraja.

Haideți să aflăm câteva lucruri despre viața autoarei. Aceasta ne transmite cu emoție importanța artei în viața sa și ce înseamnă pentru ea cartea pe care a publicat-o. “Mă numesc Voicu Maria Loredana, m-am născut în 1996, iar orașul meu natal este Băile Govora din județul Râmnicu-Vâlcea. Sunt soție și mamă. M-am mutat în Italia cu familia mea din România când aveam 15 ani. Locuieșc într-un orășel mic, Frigento, în judeţul Avellino. Mi-am încheiat studiile absolvind Institutul Tehnic Comercial. Am o fetiță de trei ani, Denise. Cartea și munca mea le dedic ei pentru că datorită ei am găsit inspirația scrisului. Genul manuscrisului este fantezie romantică, personajul principal se numește Denise și are aceleași caracteristici ca fiica mea. Am vrut să creez o lume magică doar pentru ea, acolo unde se poate întâmpla orice. Îmi place să scriu foarte mult pentru că o foloseșc ca metodă pentru a călători cu mintea, pentru a interpreta fiecare personaj și pentru a exprima sentimentele fiecăruia într-un anumit moment.”

În octombrie 2019 cartea a cunoscut lumea, iar în martie 2020 a fost tradusă în română. Cartea se poate comanda  de pe orice site online sau poate fi cumpărată din orice librărie în italiană. În limba română deocamdată se poate cumpăra doar online în formatul e-book. Cartea a fost editată de LfA Publisher, o casă de editură din Napoli, iar autoarea ne mărturisește că  pentru ea a fost o adevărată onoare. “Le mulțumesc din suflet, fără ei azi nu aș fi putut să îmi public cartea.” Voicu Maria Loredana

Denise este o fată simplă, ca toţi tineri de vârsta ei. Cea mai mare dorință a ei este să-și creeze propria trupă împreună cu cea mai bună prietenă Alice. Totul începe de ziua ei când cumpără online un anumit articol, un colier cu puteri extraordinare. Denise intră imediat în legătură cu el. Legătura dintre ea și colier devine din ce în ce mai puternică zi de zi, pentru a avea viziuni asupra unei lumi niciodată văzute până acum: Atros.

La atingerea magică a frumoasei bijuterii se regăseşte în această lume fantastică populată de creaturi extraordinare. Aici își va descoperi originile și sarcina ei va fi inedită. Ea va întâlni prieteni noi care o vor ajuta să înfrunte numeroasele aventuri care se vor prezenta de-a lungul călătoriei sale.

Atros este versiunea magică a Pământului, o lume perfectă ale cărei orașe principale sunt: orașul de vară, toamnă, primăvară, iarnă și, în sfârșit, elfii și zânele. Toate acestea închid frumusețea și unicitatea sa. Ar fi perfect dacă nu ar fi fost Caleb, vrăjitorul rău care, datorită slujitorului său Colben, vrea să dobândească mult mai multă magie devenind cel mai puternic vrăjitor din toate timpurile și cucerind Atros.

Sosirea lui Denise îi va încurca planul, dar Denise cu noii ei prieteni vor putea înfrunta toate vicisitudinile? Iubirea se va naște, de asemenea, în toate acestea, dar aceasta va fi suficientă pentru a le oferi fiecăruia puterea de a fi puternici și pentru a salva Atros de întuneric?

De ce să citești Denise și colierul magic? Este o carte care oferă posibilitatea de a călători cu mintea într-o lume magică plină de iubire dar, din păcate, și plină de rău. Stârnește speranță și mai presus de toate, dragostea pe care o oferă personajele este molipsitoare,  acestea lăsând un pic de magie chiar și în inima cititorului.

Articol publicat de Laurențiu Barbu

Promovarea memoriei colective pentru conservarea identității românești!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.