in , ,

Descoperă România: 5 saline în care trebuie să ajungi

România este cunoscută pentru numărul mare de atracţii turistice naturale, dar şi pentru multele staţiuni de tratament pentru care pot opta turiştii în vacanţele lor. Din punctul meu de vedere, salinele sunt combinaţia perfectă dintre acestea două, pentru că ai ocazia să admiri o atracţie naturală, construită din blocuri de sare, dar şi să beneficiezi de tratament în acelaşi timp! Smile

Salina Turda

Salina Turda este de recunoscută pentru dimenisunile sale, dar şi pentru numărul mare de atracţii turistice pe care îl include. Turiştii au la dispoziţie un centru de tratament performant, dar şi locuri de joacă cu mini-golf, biliard, carusel şi popice. Una dintre cele mai cunoscute atracţii este lacul de la nivelul inferior, pe care poţi face plimbări cu barca. În plus, vara te poţi bucura şi de Ştrandul Durgău şi de un centru spa pe tot parcursul anului.

Localizare: Turda, jud. Cluj.
Website: salinaturda.eu

Salina Ocnele Mari

Salina Ocnele Mari este situată în staţiunea balneo-climaterică cu acelaşi nume. Aceasta este una dintre cele mai mari din ţara noastră, având o suprafaţă de peste 20000 m². Parcul salinei este şi unul dintre cele mai populare din România, pentru că include o mulţime de atracţii turistice, printre care se numără o biserică şi un muzeu, terenuri de sport, locuri de joacă şi un restaurant.

Localizare: Ocnele Mari, jud. Vâlcea.
Website: salinaocnelemari.ro

Salina Tg. Ocna

Salina Tg. Ocna este situată în inima Moldovei şi atrage o mulţiume de turişti în regiune prin numeroasele sale atracţii turistice din interior şi din împrejurimi. Baza turistică a salinei este locul în care turiştii se pot bucura de activităţi de agrement, de jocuri şi de sporturi. La aceasta se adaugă şi alte atracţii în interior, cum ar fi Biserica Sf. Varvara, sala de spectacole şi pista de carturi.

Localizare: Târgu Ocna, jud. Bacău.
Website: salina.ro

Salina Slănic Prahova

Salina Slănic Prahova este atracţia centrală a staţiunii balneo-climaterice Slănic. Aceasta este una dintre cele mai mari saline din ţara noastră şi o destinaţie importantă pentru turismul de tratament din regiune. Baza turistică din interiorul minei Unirea include terenuri de sport, un centru de tratament, locuri de joacă pentru copii, o pistă de carting şi multe altele.

Localizare: Slănic, jud. Prahova
Website: slanic.ro

Salina Praid

Salina Praid este una dintre salinele extrem de bine amenajate din ţara noastră şi în care turiştii pot participa la o mulţime de evenimente, precum festivaluri şi spectacole de teatru. Galeriile salinei includ un spaţiu dedicat artei, o biserică, un teren de joacă cu diverse atracţii atât pentru cei mici, cât şi pentru cei mari, şi un muzeu dedicat sării şi mineritului.

Localizare: Praid, jud. Harghita.
Website: salinapraid.ro


Sursa articol: https://www.ghiduri-turistice.info/

Articol publicat de Laurențiu Barbu

Promovarea memoriei colective pentru conservarea identității românești!