in ,

Dodon: ”Atâta timp cât sunt în viaţă, Unirea cu România nu va avea loc. Putin mi-a dăruit harta istorică a Moldovei, să nu fac aluzie mai departe”

Igor Dodon le-a dat clar de înţeles unioniştilor de pe ambele maluri ale Prutului marţi, 28 martie, în cadrul unei conferinţe de presă dedicate celor 100 de zile de la învestirea în funcţie, că Unirea cu România nu va avea loc atâta timp cât el şi echipa sa „sunt în viaţă“.

„După ce domnul Putin mi-a dăruit acea hartă istorică, să nu fac aluzie mai departe, dar întrebarea mea ar fi inversă, dar dacă se vor înţelege să întoarcă Republicii Moldova jumate din pământul care 400 de ani a fost al nostru. Ce se va întâmpla? Să lăsăm întrebările retorice, Unirea nu va fi şi cetăţenii acestui stat nu vor permite. Lucru ăsta îl promit, atâta timp cât suntem noi în viaţă, dar noi avem de gând să fim toţi împreună mult timp, niciun fel de unire. Vreau să văd ce va fi cu România puţin mai târziu, dar eu v-am spus de mai multe ori că românii sunt prietenii noştri, vecini. Lăsaţi variantele cu unirea. Şi ce fac ei? anunţă în Parlament pe data de 27 martie Ziua Naţională în România. Pe de o parte spun că ei nu suţin unioniştii şi că sunt pentru statalitatea Republicii Moldova, dar paralel uitaţi-vă ce fac”, a declarat Igor Dodon.
Amintim că pe 17 ianuarie, în cadrul vizitei lui Igor Dodon la Moscova, liderul de la Kremlin i-a dăruit acestuia harta Moldovei istorice cu frontierile anului 1790.

„Pe mine mulţi jurnalişti români mă întreabă: de ce noi spunem că România este rea? Rusia nu e rea? Eu le spun că Rusia la fel a procedat rău. În anul 1812, s-au grăbit să semneze pacea de la Bucureşti şi au pus frontiera pe Prut. Puteau pune frontiera Moldovei istorice, atunci ţara noastră era să fie integră”, afirma atunci Dodon.

Citeste mai mult: adev.ro/onm8wv

Articol publicat de Laurențiu Barbu

Promovarea memoriei colective pentru conservarea identității românești!