Se-nvârt treburi în jurul diasporei, se zbat unii să ne arate că ne gândesc, că le pasă.

Se organizează activităţi din ălea de se aplaudă între ei, se ţin conferinţe şi congrese, unii se prefac interesaţi de subiecte, alţii au ajuns acolo nu se ştie cum şi n-au nimic de spus, unii spun prostii, alţii îşi dau cu părerea, la urmă trag o poză de grup şi pleacă mulţumiţi.

Vezi bine, au făcut ceva pentru diaspora!

Asta e doar în capul lor.

Pentru ei contează că s-au făcut văzuţi în compania lui X şi Y, s-au strâns alianţe şi s-au pupat mâini, datul din coate permanent e util pentru unii, pe care-i și ridică în ierarhia socială, loc din care lucrurile se văd altfel, mai estompat.

Îşi tot dau cu părerea şi-şi frâng mâinile a neputinţă, îngrijoraţi nevoie mare că diaspora suferă departe de ţară şi că sunt copii care se sinucid sau au depresii grave.

Dar, oameni buni, v-aţi gândit vreodată să le aduceţi mamele acasă?

Dacă tot ştiu care sunt acei copii singuri acasă, s-a gândit cineva să ia legătura cu mamele lor şi să le spună doar atât:

– Veniţi acasă, primăria se va ocupa să vă găsească un loc de muncă?

Sunt multe femei care lucrează în casele bătrânilor pe care-i îngrijesc, nu pot efectiv să-şi ia copiii cu ele, nu au spaţiul şi casa lor, ar fi fericite să se-ntoarcă, multe au gospodării la ţară, dar cum să trăieşti doar din ceapa de pe răzor?

În același timp, bineînţeles că salariul tuturor ar trebui să fie mărit considerabil, nu se poate trăi efectiv într-o ţară cu salarii de 300 euro şi preţuri egale cu ale celorlalte ţări dezvoltate.

Aşa că toate aceste conferinţe şi congrese nu fac altceva decât să se-nvârtă-n jurul cozii proprii, nu ating deloc problema.

Problema e sărăcia României şi oamenii s-au săturat de discuţii, vor să trăiască, vor să-şi crească copiii, chiar dacă pentru asta trebuie să plece la capătul lumii.

Dacă vă pasă cu adevărat, aduceţi mamele acasă!

E simplu!
Nu e nimic de discutat.

Articol scris de Liliana Angheluță
aquiahora.ro/e-simplu-aduceti-mamele-acasa

Articole recomandate!

1 COMENTARIU

  1. Degeaba se scriu atatea despre aceasta problema . Singurul lucru care trebuie facut in continuare este ca acest popor sa nu mai asculte promisiunile electorale ale viitorilor candidati pentru Parlament si sa-i alunge nu numai cu huiduieli ci si cu pietre , sa le rupa oasele si gura pentru fluviul si marea de minciuni aruncate ca promisiuni electorale in toti acesti 26 de ani in care nu si-au vazut decat de propriile interese , lasand aceasta tara si acest popor de izbeliste ca pe vremea fanariotilor , slugile umile ale Portii otomane .