in ,

EUROVISION 2014 FINALA. PAULA SELING şi OVI reprezintă ROMÂNIA cu piesa ”Miracle”, numărul 6 în concurs

EUROVISION 2014 FINALA. ROMÂNIA e reprezentată de PAULA SELING şi OVI, care revin la EUROVISION după ediţia din 2010, în care au obţinut locul 3, graţie melodiei ”Playing with fire”

EUROVISION 2014 FINALA. O surpriză mare făcută publică în această seară: premierul Victor Ponta a anunţat, pe Facebook, că va merge la Copenhaga, împreună cu patru copii care s-au remarcat în cadrul concursului Next Star, pentru a încuraja, sâmbătă seara, echipa României la finala Eurovision.

EUROVISION 2014. Cu câteva ore înainte de EUROVISION 2014 FINALĂ Paula Seling îşi roagă fanii să o susţină printr-un mesaj postat pe contul personal de Facebook. „Vă mulţumim tuturor pentru susţinere! Am ajuns atât de departe datorită fiecăruia dintre voi. Un singur pas şi miracolul nostru se va împlini. Votaţi 06 în finală. Puteţi vota de 20 de ori. Împreună putem crea miracole!”, este mesajul postat de reprezentanta ROMÂNIEI la EUROVISION 2014 FINALA.

37 de ţări au participat la ediţia din acest an a Eurovision. Dintre acestea, în finala de sâmbătă vor participa 26 de ţări.

Ordinea de intrare în concurs a fost stabilită de producătorii show-ului şi aprobată de administratorul executiv al European Broadcasting Union (EBU), Jon Ola Sand, şi de preşedintele Grupului de referinţă, Dr. Frank-Dieter Freiling.

Astfel, ordinea de intrare în concurs este următoarea: Ucraina, Belarus, Azerbaidjan, Islanda, Norvegia, România, Armenia, Muntenegru, Polonia, Grecia, Austria, Germania, Suedia, Franţa, Rusia, Italia, Slovenia, Finlanda, Spania, Elveţia, Ungaria, Malta, Danemarca, Olanda, San Marino şi Marea Britanie.

Paula Seling şi Ovi s-au calificat în finala Eurovision 2014, după ce au trecut, joi seară, de cea de-a doua semifinală, care s-a desfăşurat pe scena B&W Hallerna din Copenhaga.

Reprezentanţii României, Paula Seling şi Ovidiu Cernăuţeanu (Ovi), concurează în finala Eurovision Song Contest 2014 cu piesa „Miracle”, compusă de Ovi, Phillip Halloun, Victor Forberg Skogberg şi Frida Amundsen.

Paula Seling şi Ovi au mai reprezentat România în 2010, când, în finala care a avut loc la Oslo, au ocupat poziţia a treia.

Finala de sâmbătă va fi transmisă în direct de Televiziunea Română, de la ora 22.00 (ora României).

Eurovision Song Contest 2014 se desfăşoară în Copenhaga, după ce ediţia de anul trecut a concursului a fost câştigată de Emmelie de Forest, reprezentanta Danemarcei, cu piesa „Only Teardrops”.

EUROVISION 2014 – cum se vede EUROVISION din faţa televizorului. Cântăreţi din 26 de ţări participă, sâmbătă seară, la Copenhaga, la finala Eurovision Song Contest 2014, un cocktail de kitsch, pop şi politică, cu o „doamnă cu barbă” reprezentând Austria, care concurează cu surori gemene din Rusia şi o preferată a publicului din Ucraina, informează Reuters.

Potrivit caselor de pariuri, suedeza Sanna Nielsen, cu piesa ei new-age pop „Undo”, este cotată cu cele mai mari şanse de a câştiga ediţia de anul acesta a Eurovision. Dacă va câştiga, aceasta va fi a doua oară în ultimii trei ani când concursul s-ar organiza în această ţară. De la înfiinţarea Eurovision, Suedia a câştigat acest concurs de cinci ori, de menţionat fiind victoria din 1974 – Abba, cu piesa „Waterloo”.

Însă ecourile geopolitice ale conflictului Rusia – Crimeea ar putea domina competiţia care a contribuit la lansarea carierelor unor artişti precum Abba şi Celine Dion. Mulţi dintre spectatorii de la Copenhaga le-au huiduit pe reprezentantele Rusiei – gemenele Tolmachevy, în vârstă de 17 ani -, marţi, când acestea au concurat în prima semifinală.

Pentru a adăuga noi controverse, organizatorii competiţiei au spus că voturile din Crimeea – anexată recent de Rusia – vor fi adăugate celor din Ucraina. Acest lucru se întâmplă pentru că voturile se bazează pe codurile telefonice naţionale existente.

De altfel, s-a speculat foarte mult asupra faptului că participarea la Eurovision a Rusiei va avea de suferit, din cauza acestei anexări, dar şi pentru că nu respectă drepturile minorităţilor sexuale. Eurovision este o competiţie muzicală extrem de populară în rândul comunităţii gay.

Surorile Tolmachevy, Anastasia şi Maria, care au câştigat competiţia Eurovision Junior în 2006, nu au dorit să comenteze asupra aspectelor politice ale acestui conflict.

În schimb, cântăreaţa ucraineană Mariya Yaremchuk, care a fost îndelung ovaţionată marţi, când a participat la prima semifinală, a spus că pregătirea ei pentru această competiţie a fost afectată de criza din ţara sa. „De fapt, când mă pregăteam în Ucraina, nu puteam să mă concentrez pe munca mea, pentru că toată lumea era influenţată de asta (conflictul ruso-ucrainean, n.r.)”, a spus aceasta pentru Reuters.
De altfel, organizatorii danezi ai Eurovision 2014 au declarat ca temă principală a evenimentului toleranţa, iar steaguri în culorile curcubeului – simbolizând comunitatea gay – au fost afişate peste tot în Copenhaga.

Reprezentanta Austriei, travestitul Conchita Wurst, pe numele său real Tom Neuwirth – purtând tocuri înalte, gene foarte lungi, dar şi o barbă generoasă -, s-a calificat în finala de sâmbătă, după ce a trecut de semifinala de joi. Audienţa de la Copenhaga a ovaţionat-o joi, iar casele de pariuri o includ printre favoriţi, cu piesa sa „Rise Like a Phoenix”.

„Barba este o declaraţie, un mod de a spune că poţi reuşi orice, indiferent de cine eşti şi de cum arăţi”, a spus Wurst pentru Reuters.

Petiţii online au fost iniţiate în Belarus, Armenia şi Rusia – unde guvernul a emis, anul trecut, o lege care interzice „propaganda gay” în rândul minorilor – pentru ca imaginile cu Wurst să fie eliminate sau editate în transmisiile televizate din aceste ţări.

De-a lungul timpului, controversele politice nu au lipsit de la Eurovision. Astfel, în 2009, când Rusia a invadat Georgia, aceasta din urmă a dorit să participe la Eurovision cu un cântec satiră la adresa preşedintelui rus Vladimir Putin, intitulat „We don’t wanna Put In”. Însă organizatorii au spus că piesa Georgiei are conotaţii politice prea puternice şi i-au rugat pe reprezentanţii acestei ţări să schimbe versurile sau să participe cu un alt cântec. Georgia s-a retras atunci din competiţie.

Eurovision Song Contest 2014 se desfăşoară în Copenhaga după ce ediţia de anul trecut a concursului a fost câştigată de Emmelie de Forest, reprezentanta Danemarcei, cu piesa „Only Teardrops”.

37 de ţări au participat la ediţia din acest an a Eurovision. Dintre acestea, în finala de sâmbătă vor participa 26 de ţări.
Paula Seling şi Ovi, reprezentanţii României la Eurovision 2014, intră pe poziţia a şasea în finala concursului Eurovision 2014, care are loc pe scena B&W Hallerna din Copenhaga.

Ordinea de intrare în concurs este următoarea: Ucraina, Belarus, Azerbaidjan, Islanda, Norvegia, România, Armenia, Muntenegru, Polonia, Grecia, Austria, Germania, Suedia, Franţa, Rusia, Italia, Slovenia, Finlanda, Spania, Elveţia, Ungaria, Malta, Danemarca, Olanda, San Marino şi Marea Britanie.

Reprezentanţii României, Paula Seling şi Ovidiu Cernăuţeanu (Ovi), concurează în finala Eurovision Song Contest 2014 cu piesa „Miracle”, compusă de Ovi, Phillip Halloun, Victor Forberg Skogberg şi Frida Amundsen.

Paula Seling şi Ovi au mai reprezentat România în 2010, când, în finala care a avut loc la Oslo, au ocupat poziţia a treia.

Finala de sâmbătă va fi transmisă în direct de Televiziunea Română, de la ora 22.00 (ora României).

Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia. Difuzat fără întrerupere, timp de 58 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără: Abba, Julio Iglesias, Celine Dion şi Johnny Logan.

Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea selecţiei naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi – Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006). Melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut în finala Eurovision (172 de puncte) este „Tornero”, compusă de Eduard Cîrcotă şi interpretată de Mihai Trăistariu.

EUROVISION 2014. Aproape 900.000 de telespectatori au vizionat la TVR 1 momentul culminant al celei de-a doua semifinale a Eurovision 2014, anunţarea rezultatelor, când Paula Seling şi Ovi s-au calificat în finala competiţiei.

Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX de Televiziunea Română, minutul cel mai urmărit al spectacolului s-a înregistrat la 23.57, când 881.000 de români (la nivel naţional) ţineau pumnii echipei României şi aşteptau să fie enumeraţi şi Paula Seling şi Ovidiu Cernăuţeanu (Ovi) printre finalişti.
Dintre aceştia, 738.000 de telespectatori reprezintă targetul urban (7,3% rating şi 20,9% cotă de piaţă). De altfel, ultimele 45 de minute ale transmisiunii în direct au adus TVR 1 poziţia de lider de audienţă.

În intervalul 23.20-24.05, în medie, 704.000 de telespectatori, la nivel naţional, urmăreau show-ul de la Copenhaga (rating 3,8%, share 12,2%), 583.000 dintre aceştia fiind din mediul urban (5,8% rating şi 15,3% cotă de piaţă medii).

Pe întreaga durată a transmisiunii (22.00-24.05), TVR 1 a înregistrat un rating mediu de 4,9% şi o cotă medie de piaţă de 10,8% la nivel urban.

Artiştii români se numără printre cei 26 de finalişti Eurovision din acest an. Pe lângă România, în finala Eurovision s-au mai calificat: Elveţia, Slovenia, Polonia, Norvegia, Grecia, Malta, Belarus, Finlanda şi Austria. Acestea completează lista celor 10 ţări calificate după prima semifinală (Muntenegru, Ungaria, Rusia, Armenia, Azerbaijan, San Marino, Ucraina, Suedia, Olanda şi Islanda). De asemenea, vor intră în concurs, direct în finală, Germania, Franţa, Italia, Spania, Marea Britanie şi ţara gazdă, Danemarca.

Pe 10 mai, Paula şi Ovi vor intra pe poziţia 6 în concurs, iar finala Eurovision va fi transmisă în direct la TVR 1, TVR HD, TVR+, TVR Internaţional, de la ora 22.00.

La conferinţa de presă dedicată câştigătorilor, care a urmat semifinalei, Paula şi Ovi au mulţumit românilor de pretutindeni pentru susţinere, pentru încrederea acordată lor şi pentru faptul că i-au votat. „Voturile voastre ne-au adus mai aproape de împlinirea miracolului. Împreună suntem TeamMiracle. Am avut emoţii cât casa, dar a fost minunat pe scenă. Am simţit susţinerea voastră, a tuturor! Tocmai de aceea vă mulţumim din inimă. Ne dorim să ne fiţi alături sâmbătă seară. Hai România!”, a spus Paula Seling imediat după ieşirea de pe scenă.

Ovi, relaxat, încrezător, a ţinut să sublinieze fiorul pe care l-a simţit în faţa publicului de la B&W Hallerne. „E fantastic să fii în faţa atâtor oameni ridicaţi în picioare, dansând, bucurându-se de muzică. Mai ales atunci când muzica este a ta. A fost superb pe scenă, iar pentru noi a fost cu totul special, miraculos, să vedem oameni din atât de multe ţări vibrând şi cântând piesa noastră – Miracle. Competiţia continuă însă şi sâmbătă, când avem cea mai grea confruntare. Vă mulţumim că ne-aţi votat şi sperăm că v-am convins să faceţi acelaşi lucru şi sâmbătă. Fiţi alături de noi şi votaţi-ne pe 10 mai în finala Eurovision!”, a declarat şi Ovi.

Paula şi Ovi au plecat vineri dimineaţă la repetiţii, seara urmând să aibă loc unul dintre cele mai importante momente ale Eurovision 2014: repetiţia în regim de direct, în care juriile de specialitate notează evoluţiile tuturor concurenţilor din finală. Votul lor contează în proporţie de 50%, la fel ca şi votul publicului, care va fi exprimat sâmbătă seară, în timpul spectacolului televizat.

Mai multe pe gandul.info: http://www.gandul.info/eurovision-2014-finala-paula-seling-si-ovi-reprezinta-romania-cu-piesa-miracle-numarul-6-in-concurs-12604046.html 

Articol publicat de Laurențiu Barbu

Promovarea memoriei colective pentru conservarea identității românești!