in , ,

Laszlo Tokes: „1 decembrie este o zi de doliu pentru Ungaria”. Avem un răspuns pentru el: filmul documentar TRANSILVANIA, ISTORIE FURATĂ.

În decembrie 2010, revizionistul și șovinul Laszlo Tokes spunea public că „urmările tratatului de pace de la Trianon se fac încă simțite și trebuie remediate. 1 Decembrie este si o zi de doliu pentru Ungaria (…) România a fost născută prin divizarea Ungariei”. (Pro Tv)

În realitate, 1 decembrie reprezintă o zi în care, în sfârșit, s-a făcut dreptate. După secole de abuzuri, crime, discriminare și maghiarizare forțată a românilor din Transilvania, adevărații stăpâni ai acestor pământuri au fost repuși în drepturi.

Pentru cei care (sub influența unui Lucian Boia)  se îndoiesc că românii au drepturi istorice în Transilvania și că am fost „primii în Ardeal”, filmul documentar TRANSILVANIA, ISTORIE FURATĂ e un mijloc terapeutic foarte eficient, care îi poate vindeca de această rătăcire nesănătoasă…

Pentru ceilalți este, cu siguranță, încă o sumă de dovezi care le arată cât de puțin cunosc despre istoria României, în general, și cât de mult ne este falsificată intoria de agenții anti-români.

Astăzi, când Ungaria le-a dat ordin tuturor diplomaților maghiari să NU participe la niciun eveniment organizat de România și ambasadele românești, cu ocazia Zilei Naționale care celebrează Marea Unire, este cu atât mai necesar să ne cunoaștem istoria.

Faceți acest film cât mai cunoscut! Dați SHARE!

Daniel Roxin
http://daniel-roxin.ro/

Articol publicat de Laurențiu Barbu

Promovarea memoriei colective pentru conservarea identității românești!