in ,

Războiul pentru reperele identitare ale românilor

Una dintre metodele care se folosește astăzi în procesul de cucerire a unui popor este distrugerea reperelor sale identitare. Nu întâmplător, cineva spunea cu înțelepciune că granițele unui stat se apără cu… statui. Cu statui ale eroilor și personalităților neamului, pentru ca acestea să pătrundă adânc în conștiința fiecărui om.

Înțelegând acest lucru, putem decoda mai ușor sensul războiului care se duce astăzi în România împotriva reperelor noastre identitare. O bătălie în care diverși agenți ai așa numitei “Politici Corecte” strigă în gura mare prin studiourile televiziunilor, prin conferințe și cărți că noi nu avem o istorie adevărată, că suntem un popor de mâna a doua, că Eminescu a fost sifilitic și antisemit, că Mihai Viteazul a fost un simplu aventurier fără conștiință națională, că Ștefan cel Mare era un afemeiat, că Țepeș era nebun… și exemplele ar putea continua.

Tocmai de aceea, conștientizarea acestui război și contracararea lui este un act de responsabilitate și patriotism.

În acest episod al emisiunii Adevăruri Tulburătoare, alături de prof. dr. Mihai Popescu, vă vom prezenta ultimele evenimente din acest război împotriva reperelor identitare românești.

 

Sursa: http://adevaruldespredaci.ro/2016/10/razboiul-pentru-reperele-identitare-ale-romanilor/

Articol publicat de Laurențiu Barbu

Promovarea memoriei colective pentru conservarea identității românești!