in , ,

4 locuri de vizitat în apropierea capitalei

Capitala României este una dintre cele mai cosmopolite din Europa, dar dacă ești familiarizat deja cu șarmul Bucureștiului și nu ai plecat încă în vacanță, în împrejurimile acestuia sunt o mulțime de locuri care merită vizitate. În contrast major cu peisajul urban, în apropierea capitalei poți găsi mici oaze de liniște, unde natura e la ea acasă. Iată mai jos o listă cu destinații din apropierea capitalei care trebuiesc vizitate măcar odată în viață.

Rezervatia Naturala Comana

Intre Bucuresti si Giurgiu s-a format un mic ecosistem care se remarca prin varietatea de specii, fauna si flora. Rezervatia Naturala Comana este formata din trei zone speciale: Rezervatia de bujor, Rezervatia de ghimpe si Balta Comana. Aici traiesc 141 de specii de pasari, dintre care 71 protejate international si 31 de specii de mamifere, cinci dintre acestea protejate prin lege. Arborii seculari, amenajarile lacustre si Manastirea Comana, ctitorie a lui Vlad Tepes, completeaza peisajul idilic. De precizat si ca legendele spun ca in Padurea Comana a fost ucis domnitorul Vlad Tepes.

Cheile Zanoagei

La doar trei ore de mers din capitala, un loc minunat isi asteapta vizitatorii. Cheile Zanoagei nu sunt cele mai celebre din tara, dar farmecul si linistea peisajului de munte te fascineaza din prima clipa. Este unul dintre putinele locuri din apropierea Bucurestiului unde te poti bucura de racoare, umbra si de un cadru natural asupra caruia nu s-a intervenit abuziv. Cheile Zanoagei sunt situate pe Valea Ialomitei si fac parte din Rezervatia Naturala Zanoaga. Raul Ialomita si-a croit un traseu spectaculos printre peretii stancosi, cu numeroase diferente de nivel si cascade, toate invaluite in verdele cel mai pur al vegetatiei. Cheile Zanoagei sunt un loc care trebuie vazut cel putin o data in viata.

Cheile Dambovicioarei

Cel mai mare complex de chei din tara este situat la doar 177 de kilometri de Bucuresti. Este vorba despre Cheile Dambovicioarei care se intind pe doi kilometri pe traseul Rucar-Bran. Odata ajuns aici vei intalni la tot pasul mici cascade, stanci impunatoare si pajisti intinse, pline de flori. Drumul prin defileu serpuieste pe malul raului Dambovicioara, creionand peisaje pitoresti, pentru ca la final sa duca spre o alta minune naturala bine ascunsa in stanca: Pestera Dambovicioara.

Rezervatia de zimbri de la Bucsani

Cel mai mare mamifer din Romania – zimbrul, poate fi vazut si observat de aproape in imediata apropiere a capitalei. Rezervatia de zimbrii Neagra Bucsani se afla la doar 80 de kilometri distanta de Bucuresti. Aici traiesc un numar de 49 de exemplare, din care 25 de masculi si 24 de femele. Toti zimbrii au nume proprii care incep cu RO si locuiesc intr-un spatiu care se intinde pe o suprafata de 166 de hectare de padure. La Bucsani exista si posibilitatea de va petrece un weekend intreg la una dintre cabanele care pot fi inchiriate.

Romania este una dintre cele mai frumoase tari din Europa si care inca se mai poate mandri cu locuri neatinse abuziv de interventia umana. Frumusetile tarii noastre merita sa ocupe un loc fruntas pe lista destinatilor de vacanta ale fiecarui impatimit al calatoriilor.


Sursa: turistcenter.ro

Articol publicat de Laurențiu Barbu

Promovarea memoriei colective pentru conservarea identității românești!