in

Lucruri despre România cunoscute în toată lumea

România este cunoscută la nivel mondial pentru anumite lucruri. Unii străini fac legătura cu România pentru clădirea uriașă Casa Poporului, alții cunosc țara noastră prin prisma lui Nicolae Ceaușescu, în timp ce cei pasionați de sport au auzit de Simona Halep sau Nadia Comăneci. Iar legenda lui Dracula este și ea arhicunoscută.

Casa Poporului

Clădirea în care în prezent se află sediul Parlamentului este una dintre cele mai mari din lume. Lungimea sa este de 270 de metri, lățimea de 240 de metri, are o înălțime de 86 de metri, iar 92 de metri sunt construiți sub pământ. Clădirea însumează 9 niveluri la suprafață și alte 9 subterane. Este a doua cea mai mare clădire administrativă pentru uz civil ca suprafață din lume. Costurile au fost uriașe, iar Casa Poporului este cea mai scumpă clădire administrativă și cea mai grea din lume. Casa Poporului poate fi vizitată de turiști și este una dintre principalele atracții din București.

Legenda lui Dracula

Una dintre cele mai cunoscute legende din România are izvoare în Romania. Legenda lui Dracula a devenit atât de faimoasă încât mulți străini fac legătură cu celebrul conte în momentul în care se gândesc la țara noastră. Peste 400 de mii de turiști vizitează anual Castelul Bran, iar acest personaj inventat de scriitorul Bram Stoker a intrat în folclorul popular. Dincolo de cartea scrisă despre el, ulterior au mai fost făcute peste 100 de filme și seriale. Constant apar titluri noi despre Dracula, iar multe dintre ele pot fi văzute și pe Netflix. Mai mult, un joc în tendințe de pe NetBet Cazino este slotul Dracula. Acesta a fost creat de compania NetEnt în 2015 și îl are ca simbol principal pe Dracula. Jocul este inspirat din povestea reală scrisă de Bram Stoker, iar printre simboluri mai regăsim un Cerșetor, un Bețiv și o Doamnă.

Simona Halep, o jucătoare de tenis de top

Simona Halep este cea mai cunoscută sportivă din România la nivel mondial. A fost timp de 64 de săptămâni pe primul loc în clasamentul WTA și a stat în top 10 WTA mai bine de șapte ani. A câștigat două turnee de Grand Slam, la Roland Garros 2018 și Wimbledon 2019. A fost lăudată adesea pentru comportamentul său din afara terenului, fiind votată preferata fanilor din circuitul WTA de mai multe ori. În prezent este suspendată provizoriu după un test pozitiv anti-doping, însă și-a reluat antrenamentele și speră să treacă repede peste această perioadă mai puțin fastă.

Nicolae Ceaușescu

Este cel mai cunoscut lider pe care România l-a avut în istorie la nivel mondial. Povestea lui Nicolae Ceaușescu, alături de moartea sa în urma Revoluției din 1989, este interesantă pentru mulți străini. Un obiectiv turistic din București este locuința fostului dictator, iar străinii sunt în general interesați să afle mai multe despre viață trăită de români în perioada comunismului.

Transfăgărășan

Acesta este unul dintre cele mai cunoscute drumuri la nivel mondial, cu peisaje spectaculoase și viraje strânse. Britanicii de la Top Gear s-au întrebat dacă nu cumva este cel mai frumos drum din lume după ce l-au testat. A fost inaugurat în anul 1974 și măsoară 91 de kilometri pe porțiunea de la barajul Vidraru până la Cărțișoara. Pe măsură ce urci, peisajele devin tot mai spectaculoase. Ține cont însă că de toamna târziu până primăvara este închis din cauza zăpezii din abundență. Rămâne însă un obiectiv turistic foarte popular din țara noastră, mai ales pe perioada verii, când se aglomerează destul de mult.

Articol publicat de Laurențiu Barbu

Promovarea memoriei colective pentru conservarea identității românești!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.