in , ,

Misterele și secretele din munții Bucegi

„Gura de rai” din Bucegi

În munții Bucegi există o zonă de un kilometru pătrat în care organismul nu obosește, iar funcțiile fizico-chimice se revigorează brusc. Specialiștii spun că avem de-a face cu legendarul loc dintre cer și pământ.

În 1999, un institut de cercetări particular din București, angajat de o firma străină pentru a studia subteranul unei zone din Bucegi, a găsit ceva care poate fi asimilat cu legendara “Gura de Rai”. E vorba despre o pantă cu o suprafață de aproximativ un kilometru pătrat, unde se manifestă o anomalie magnetică atipică, după cum o definesc specialiștii, zonă care are efecte benefice uluitoare asupra organismului uman. Este, foarte probabil, cea mai ciudată descoperire făcută vreodată în România.

Sabina Ispas, cercetător la Institutul de Etnografie și Folclor, consideră ca termenul de “Gura de Rai” exprimă o realitate simbolică a sacrului și una metaforică, în poezia populară, ca imagine artistică a atingerii armoniei absolute. Cu alte cuvinte este vorba doar despre o tradiție populară, fără o bază în realitatea concretă, palpabilă.

Locul în care organismul nu obosește

Acestor date li s-a adăugat însă și o imagine fizică, concretă, a unei “Guri de Rai”, un loc cu o suprafață de aproximativ un kilometru pătrat, care are efecte terapeutice excepționale asupra organismului uman. In 1999, Institutul particular de cercetare “Terra” a fost angajat de o firmă romano-franceză să studieze o zonă din Bucegi, situata în apropierea Pesterii Ialomicioara. Societatea era interesată de stabilirea detaliilor din subsolul acestei zone si a oportunității de a construi un complex hotelier. La studiu au participat specialiști din mai multe domenii, în special fizicieni și geofizicieni. Cercetările s-au făcut cu aparatură de geodetecție.
După mai multe zile de urcat și coborât pe acele coclauri pentru sondaje, geofizicianul Dumitru Stănică, unul dintre membrii echipei, a descoperit ceva senzațional în preajma vârfului Doamnei: ajuns într-un anume loc, i-a dispărut oboseala.

“Ne-am speriat când ne-a strigat alertat, nu știam ce s-a întâmplat. Evident că am privit cu neîncredere fenomenul, la început. In timp însă am constatat, pe propria noastră piele, ca el este real. Abia apoi am demarat investigațiile asupra acestui loc”

spune Vasile Rudan, coordonatorul echipei.

bucegi guraderai
Primul stadiu al investigațiilor a constat în verificarea tuturor versanților din zonă.
“Am constatat ca oricât ai urca, oricât de obosit ai fi după mers, în momentul în care ai ajuns în zona respectivă dispare oboseala, lucru care nu se manifestă pe alți versanți. Este vorba de o revigorare a funcțiilor fizico-chimice cu o rapiditate ieșită din comun”,
declara Dumitru Stănică.

O anomalie geomagnetică atipică

Gura-de-raiA doua fază a constat în testarea medicală. A fost adus un medic, care a verificat tensiunea fiecărui subiect care urca panta cu “ciudățenii”. Testele medicale au fost reluate și pe o alta culme din apropiere, cu o înălțime aproximativ similară. Rezultatele au condus către o singură concluzie: în zona cu pricina, exclusiv, se întâmplă ceva deosebit. Nu numai că ritmul cardiac își revine uluitor de repede, deși urcușul se face pe o panta abruptă, dar oamenii în vârstă care au fost supuși testelor au declarat o stare de bine general când stau în acel loc.
S-a trecut apoi la testarea zonei prin magnetometrie diferențială, respectiv radiografierea subsolului cu aparate de tip Partington, care pot măsura, printre altele, magnetismul Pământului. Asa a fost depistată o anomalie magnetică atipică, pe o suprafață de aproximativ un kilometru pătrat. “Anomaliile geomagnetice cunoscute de specialiștii din domeniu apar în rupturile de falii, în reflexii ale scoarței terestre sau în alte asemenea fenomene geologice care se înregistrează într-o forma atipică pe diagrame. Aici e vorba însă despre ceva necunoscut, un profil al diagramelor pe care nici profesorul Stănică, unul dintre cei mai buni geofizicieni de la noi, nu a știut să-l interpreteze. In acel moment am făcut legătura cu alt gen de anomalii atipice, pe care le cercetam de mai mult timp și care se manifesta printr-o emisie de radiații patogene, încă rămase cu o origine necunoscută”, ne-a spus Vasile Rudan.

De la colții dragonului la rețelele malefice Hartmann

hartmann reteaProblema zonelor geopatogene – sau a anomaliilor magnetice atipice malefice – a fost ridicată de Institutul “Terra” cu mai mulți ani în urmă. Un nod geopatogen înseamnă un loc în care se manifestă fenomene de natură necunoscută care sunt ostile vieții.
Trebuie menționat însă că existenta acestor zone “rele” este cunoscută de societatea omenească de foarte mult timp.
In China antică, spre exemplu, nimeni nu avea voie să construiască o locuință pană ce zona nu era testată de specialiștii imperiali, oameni înzestrați cu capacități paranormale, pentru a vedea dacă subsolul are sau nu are “colții dragonului”. Dacă acești “colți” subpământeni erau detectați de funcționarii imperiali, locul respectiv era etichetat malefic, pe el nu se putea construi nici o casă.
Pornind de la aceeași idee, în perioada interbelică, o serie de experiențe dintr-un orășel din Elveția au condus la teoria “Rețelelor Hartmann”. Doctorul Ernst Hartmann a observat ca șoarecii aflați într-o anumită încăpere stăteau grupați după direcția liniilor și nodurilor unei rețele invizibile. Aceiași șoareci se comportau însă normal într-o  încăpere diferită. Acest tip de reacție al animalelor i-a dat de gândit și astfel a început să studieze fenomenul și să tragă concluzii interesante. Conform teoriei Hartmann, interiorul scoarței terestre ascunde rețele longitudinale și latitudinale malefice. Fenomenul se manifestă însă ca atare doar în nodurile de la întretăierea acestor rețele.

Armata este interesată de subiect

“Descoperirea absolut întâmplătoare a zonei benefice din Bucegi, “Gura de Rai” în tradiție populară, vine sa rotunjească ceea ce știam până acum despre anomaliile magnetice atipice. In primul rând ne întărește ideea ca nimic din ceea ce avem lăsat ca memorie colectiva prin folclor nu este gratuit, are cel puțin un sâmbure de adevăr”, declara Vasile Rudan.
“Ceea ce am găsit noi în Bucegi are o dispoziție geografică identică cu cea descrisă în folclor. In al doilea rând, știm acum ce și cum să căutăm. Pe diagrame, hărți ale subsolului, profilele micromagnetice ale zonelor malefice, despre care avem mai multe date, sunt ascuțite, pe când cele ale zonei benefice sunt liniare, aproape drepte. Timp de mai mulți ani am fost ocupați cu alte proiecte de cercetare și am suspendat investigațiile din Bucegi, dar intenționăm să reluăm cercetările și să facem chiar o demonstrație publică. Apoi vom lărgi zona investigațiilor, deoarece avem semnale că asemenea locuri deosebite se mai găsesc, cel puțin în zona Masivului Retezat. Interesant este faptul că din informațiile de pana acum rezultă ca fiecărei zone malefice trebuie sa ii corespundă, undeva în apropiere, o zona benefică, la o distantă de cel mult câteva sute de metri. Deocamdată nu vom divulga locația exactă”
spune Rudan.

Acesta mai susține că, pe tema cercetării anomaliilor magnetice atipice din România, bune sau rele, urmează sa apară o carte și ca Ministerul Apărării se arată foarte interesat de acest domeniu.
Cercetătorii de la Institutul “Terra” speră să se realizeze, cu concursul Armatei, o hartă a României care să pună în evidentă aceste zone ieșite din comun.


 

Raport secret

Către Departamentul Apărării SUW,
În urma cercetărilor dispuse de ***(nume de cod*) în conformitate cu Directivele SUW si Nota de serviciu nr.276/28 noiembrie 1981, ca reprezentant al Grupului de Cercetare si Expertiză**, vă aduc la cunostintă următoarele:
în anul 1982 m-am prezentat împreună cu echipa tehnică si operativă de cercetători de înaltă clasă din cadrul Departamentului SUW, în locatia “Muntii Bucegi” din România.
Timp de peste douăzeci de ani am făcut cercetări amănuntite, constând în forări ale muntelui, săpături si dizlocări de blocuri stâncoase, măsurători de radiatii si analize de aer, apă si sol, precum si analize bacteriologice, am cercetat gospodării tărănesti, studii istoriografice si chiar folclorul local, păstrător de datini ce puteau aduce explicatii suplimentare în munca de cercetare.
În urma tuturor acestor demersuri, am redactat următoarele concluzii pe care vi le transmit în raport secret, fiind date de cea mai mare importantă nu doar în ceea ce priveste enigma trecutului, dar si viitorul umanitătii, responsabilitatea noastră în urma dobândirii acestor informatii esentiale fiind covârsitoare nu doar pentru destinul planetei, ci al întregului univers:
– Pe toată lungimea Muntilor Bucegi, în adâncurile pământului, am descoperit o retea imensă de tuneluri si încăperi secrete, fără legătură cu exteriorul, improbabil de a fi fost făcute de mâna omului, deci ele contin aparate extrem de sofisticate.
– De-a lungul tunelurilor există locatii mistice, aflate într-o legătură indubitabilă cu antice locatii sacre de pe pământ. În documentele anexate AWX1, AWX2 și AWX3 voi proba stiintific existenta de netăgăduit a acestor legături.
– Unul din tuneluri străbate un baraj energetic ce transformă orice obiect plutitor într-un praf fin, la capătul căruia aflându-se o imensă poartă din piatră. În urma tuturor cercetărilor noastre, pot afirma cu probele din anexele BW1-BW13 că aceasta duce spre o altă lume paralelă si într-un timp definit de caracteristici ce ne-ar fi permis pătrunderea, însă nu si reîntoarcerea în prezent. Am abandonat cercetările pe această pistă.
– Căutând tezaurul îngropat de Zamolxis în scopul apărării locuitorilor, am constatat că el se întinde pe o retea de tuneluri ce ia forma unui lup imens cu gura flămândă si colti fiorosi, ca în iuresul unei aprige vânători. Cercetând straturile de comori, putem afirma că ele au fost sporite de nenumărati domnitori si conducători de-a lungul timpului. Valoarea este inestimabilă !
– Pe un picior de munte aflat la deschiderea unei pajisti înalte, am descoperit anomalia magnetică numită Gura de Rai si întâlnită si în traditia populară, nu doar o locatie cu actiuni incredibile asupra organismului uman, însă, așa cum au evidențiat cercetările ce urmează a fi menționate în anexe, Tabel WX10-WX20, sacralitatea acesteia este un mediu între Cer si Pământ, materializându-se într-o cale ce duce spre Rai, motiv pentru care, pe vremea Basarabilor, platoul Bucegi era interzis muritorilor. Vom reveni în următoarea misiune.
– Pe Valea Ialomitei, în partea estică a masivului, cercetările noastre au descoperit un lac subteran imens, Locul Celor Sapte Izvoare, în apa cărora analizele noastre au relevat nivelul bacteriologic egal cu 0. Marele Zeu Zamolxis de acolo bea apă.
– Nivelul radiatiilor înregistrat pe creste este imens, noi neputând sa-l masurăm cu exactitate, deoarece instrumentele noastre de măsură nu au fost suficient de performante si au cedat la efortul urias, ce le-a depăsit posibilitătile. Am reusit însă să localizăm Triunghiul de Aur, în ale cărui colturi se află energiile impresionante si nemaiîntâlnite în niciun alt loc de pe pământ.
– Aparatele aflate în tunelurile secrete din adâncuri ne-au permis să vizualizăm întregul trecut al omenirii, datele fiind înregistrate în Anexele WXX1-WXX7789.
– Aceleasi dispozitive ne-au permis să vedem si viitorul, date pe care…………………………….”
Aici se întrerupe raportul secret pe care satelitii nostri l-au interceptat printr-un uimitor accident energetico-radiologic si pe care, nestiind unde să-l transmitem, îl publicăm în speranta că cei ce detin orice fel de amănunte ne vor contacta în vederea unui schimb de informatii mai amănuntit.

Articol publicat de Laurențiu Barbu

Promovarea memoriei colective pentru conservarea identității românești!