in ,

„Nu aş fi putut reuşi fără tine, Constantin”

Constantin Răuţă, un român cu cetățenie americană, un personaj de roman am putea spune, a cărui condamnare la moarte pronunţată în 1974 pe vremea României comuniste este menținută și în prezent, este unul dintre republicanii care l-au ajutat pe Donald Trump să câștige alegerile prezidențiale din SUA.

Răuţă a lucrat aproape zece ani (sub contract, pentru un Centru de Excelenţă al Forţelor Navale Americane) la conceperea, proiectarea şi realizarea sistemului SM3, cunoscut şi sub numele de scut de apărare împotriva rachetelor balistice, scrie Mișcarea de Rezistență.

La sfârşitul lui 1969, Constantin Răuţă a câştigat prin concurs o bursă UNESCO în Italia şi Franţa, dar nu a primit paşaportul până nu a acceptat, la cererea fratelui fostului dictator, Andruţa Ceauşescu, să lucreze ca inginer pentru DIE (Direcţia de Informaţii Externe) şi să fie instruit pentru spionaj tehnic împotriva ţărilor NATO.

constantin-rauta
Constantin Răuță

În 1973, când Ion Mihai Pacepa, fost director adjunct al DIE, l-a trimis în SUA în misiune, Răuţă a luat decizia de a nu se mai întoarce nici în DIE, nici în România. Şi a cerut azil politic în SUA. Şi aşa s-a ajuns la „trădare”. Şi la condamnarea sa la moarte.

În 2008, când a cerut pentru prima dată anularea condamnării la moarte, șeful Tribunalului Militar Teritorial București, Mihai Hondor, a decis să mențină condamnarea la moarte pronunțată de regimul comunist, deși România era de ani de zile o țară democrată în care se abolise pedeapsa cu moartea.

În Statele Unite, Constatin Răuţă este un republican care şi-a susţinut partidul necondiționat.

În campania pentru prezidenţialele actuale, Răuţă a fost voluntar pentru candidatul republicanilor, Donald Trump.

Chiar dacă este un mesaj trimis miilor de voluntari şi angajaţi în campania prezidenţială din SUA, Constantin este mândru de mesajul de mulţumire pentru sprijinul acordat în câştigarea alegerilor trimis de Donal Trump.

Ce frumos este când cineva, ales într-o funcţie importantă cum este aceea de preşedinte al Statelor Unite, găseşte timp să mulţumească celor care l-au ajutat să obţină o victorie totală (Casa Albă, Senatul şi Camera Reprezentanţilor) chiar a doua zi după alegeri! Chiar şi o scrisoare trimisă poate la mii de voluntari din campania electorală, este totuşi ceva frumos şi civilizat,

a mărturisit pentru sursa citată.

Dragă Constantin,
America a câştigat azi-noapte.
Au spus că nu se va întâmpla.
Dar seara trecută ai arătat lumii că America va fi din nou o ţară pentru, cu şi a poporului.
Ai luptat ca un învingător, ai înfrânt orice obstacole, iar istoria va ţine minte rolul jucat de tine pentru a lua ţara înapoi.
Nu aş fi putut reuşi fără tine, Constantin,

sunt câteva dintre cuvintele adresate de Trump voluntarului Constantin Răuţă.

Vezi AICI varianta integrală în limba engleză.

Sursa: b1.ro

Articol publicat de Laurențiu Barbu

Promovarea memoriei colective pentru conservarea identității românești!