in

O româncă a impresionat SUA! Este considerată una dintre cele mai inteligente femei din lume!

O cheamă Ada Popa, are 28 de ani și până la această vârstă a obținut deja un doctorat la Massachusetts Institute of Technology (MIT), lucrând în paralel pentru companii IT de renume mondial.

La prima vedere, Raluca Ada Popa pare o tanara normală. Are 28 de ani, este frumoasa de pica si are pasiuni specific varstei: calatoriile si filmele. Daca in Romania numele ei nu inseamna mare lucru, In Europa si America, ea este vazuta ca un adevarat geniu.
Desi fetele de varsta ei isi petrec timpul liber distrandu-se prin cluburi, Raluca proiecteaza sisteme informatice nedescifrate pana acum de nimeni. Considerata un geniu al informatii, Raluca este la numai 28 de ani doctor in informatica si preda la Swiss Federal Institute of Technology in Zurich (ETHZ), unde s-a mutat după ce a terminat anul trecut doctoratul din Statele Unite.

Timida si uneori introvertita, frumoasa satena vorbeste despre meseria ei cu cea mai mare pasiune.

raluca-3

Vine acasă la Sibiu, de sărbători

Intr-o lume a barbatilor, sibianca Raluca Ada Popa a reusit sa se faca remarcata si sa impuna respect, aducand securitatii o noua fata. Mai exact, tanara a creat softuri de criptare a securitatii, folosite de companii precum Google, Microsoft, SAP si Lincoln Laps.
Toti acesti gigantic IT s-au inclinat in fata romancei, fiind dispusi sa ofere sume frumoase de bani pentru a beneficia de proiectele acesteia. Chiar daca locuieste in strainatate de foarte multi ani, Raluca nu a uitat de locul in care s-a nascut. Astfel, satena revine in tara, la Sibiu, de Paste si de Craciun, pentru a petrece alaturi de familia ei, de care este foarte apropiata.

raluca2

Articol publicat de Laurențiu Barbu

Promovarea memoriei colective pentru conservarea identității românești!