in ,

Cel mai luxos tren din lume, Orient Express, a trecut prin România!

Trenul Orient Expres pornește din Paris, trece prin Viena, Budapesta, Sinaia – București, Varna şi ajunge, în final, la Istanbul. Trenul a poposit și în Gara din Oradea, pentru câteva minute. Orădenii pasionați de trenuri nu au ratat ocazia de a se fotografia alături de cel mai luxos tren din lume.

Vagoanele trenului au fost construite în anii 1920, iar fiecare are propria poveste legată de numele unor regi sau al unor persoane celebre.

Trenul Orient Express a efectuat prima călătorie în luna octombrie a anului 1883. Trenul a plecat de la Paris, tras de o locomotivă cu aburi, a traversat Alpii, trecând prin Budapesta și București și s-a oprit la Constantinopol. De-a lungul timpului, trenul a transportat celebrități de toate rangurile. În anii 1920 trenul s-a bucurat de o popularitate mare, acesta fiind și perioada în care celebra scriitoare Agatha Christie s-a inspirat din poveștile care înconjurau acest tren și pe călătorii săi și a scris romanul „Crima din Orient Express”, care a ajuns să fie și ecranizat.


Sursa: bihon.ro

Articol publicat de Laurențiu Barbu

Promovarea memoriei colective pentru conservarea identității românești!