in

Papa Francisc, impresionat de un român (Video)

Papa Francisc a dat dovada de un nou gest de noblete fata de cei aflati in suferinta.

Un roman stabilit in Italia a reusit sa il faca pe Suveranul Pontif sa se opreasca din drum, in timp ce se deplasa cu masina oficiala pe o autostrada din Calabria ca sa binecuvanteze o bolnava, transmite The Mirror.

Potrivit Vocea Brailei, barbatul care l-a oprit pe Papa Francis este Ivan Parfenie, stabilit de 10 ani in Peninsula. Tanara pentru care a obtinut binecuvantarea, Roberta, este sora prietenei sale, Pamela. Roberta are 21 de ani si este imobilizata inca de la nastere. Aceasta a transportata de la mare distanta si a fost scoasa pe o targa, fiind ajutata sa respire de aparate.

Romanului i-a venit ideea sa puna bannere pe autostrada, pe care a scris: „Papa, opreste aici ca sa vezi un inger”. Mesajul l-a impresionat pe Suveranul Pontif, care a cerut soferului sau sa opreasca, sfidand inca o data masurile de securitate care se impun in cazul unei persoane ca el.

„Inca nu pot sa cred, iti multumesc sfinte Parinte… Ii multumesc Papei pentru ca ne-a oferit acest moment de bucurie”, a scris Pamela, sora Robertei, pe pagina sa de Facebook.

Filmuletul in care Papa Francisc apare binecuvantand-o pe autostrada pe tanara infirma a fost postat pe Youtube de roman si a strans sute de mii de vizualizari.

sursa: ziare.com

Articol publicat de Laurențiu Barbu

Promovarea memoriei colective pentru conservarea identității românești!