in

Poveste impresionantă: O fetiță din România abandonată la naștere, a devenit campioană mondială la Gimnastică Aerobică

Cât de ciudat este uneori destinul… Ceea ce inițial pare cea mai mare dramă, poate ulterior să fie perceput ca o șansă extraordinară. De ce spun asta? Pentru că atunci când vorbim despre un copil abandonat la naștere și care, ulterior, devine campion mondial la nu contează care sport, ne putem gândi că un părinte care a putut să fie atât de josnic încât să își abandoneze copilul imediat după ce l-a născut, cu siguranță nu i-ar fi oferit șansa unei realizări de acest fel. De aceea, deși este un lucru regretabil care s-a petrecut în viața acestui copil, în același timp, poate că a fost și șansa ei pentru niște realizări de execepție!

Iată câteva cuvinte despre o senzațională poveste de viață trăită până astăzi, la 11 ani, de Miruna Iordache, preluată de pe site-ul Fundația Ciprian Marica:

Abandonată de familie la naștere și singură pe lume Miruna Iordache a ajuns în grija Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, fiind dată apoi înspre creștere unei asistente maternale unde avea să rămână până la vârsta de șase ani. Ulterior, bursiera Fundației Ciprian Marica avea să schimbe din nou familia și domiciliul, de ea având grijă din acel moment o altă asistentă maternală, Maria Didin.

Miruna-Iordache-la-Cupa-Cetății-Deva-Maria împreună cu soțul său Anton au ajutat-o pe Miruna să depășească șocul mutării și cu răbdare și înțelepciune au îndrumat-o pe micuța care se rostogolea în sufrageria lor pe podea către gimnastică. În decurs de doar trei ani Miruna Iordache a obținut 21 de medalii, dintre care 17 de aur, 3 de argint și 1 de bronz, la cele mai importante competiții din țară și din străinătate.

Datorită unui copil abandonat la naștere imnul României a fost auzit și aplaudat la competițiile mondiale de gimnastică aerobică.”

Ciprian Marica: „Miruna Iordache este un copil incredibil de talentat. Și este dovada vie că prin îndrumarea noastră orice copil poate ajunge să exceleze într-un domeniu sau altul. Mă bucur că o pot ajuta să-și îndeplinească visul și sper ca prin proiectul Laborator Vocațional să pot contribui și la descoperirea și îndrumarea altor copii la fel de valoroși”.

O poveste de viață extraordinară din care ar trebui să ne inspirăm cu toții!

Daniel Roxin
http://daniel-roxin.ro/

Articol publicat de Laurențiu Barbu

Promovarea memoriei colective pentru conservarea identității românești!