in ,

România. O țară fără autorizație: 93% din școli nu au autorizație de la pompieri, Arena Națională a fost închisă de ISU, Guvernul face apel la patronii de discoteci

Doar aproape 1.300 de școli din România, reprezentând 7% din numărul total de 19.000 de şcoli, au autorizație de la pompieri, potrivit situaţiei prezentate sâmbătă de premierul interimar Sorin Cîmpeanu, care deține totodată şi portofoliul de ministru al Educației.

Premierul interimar Sorin Cîmpeanu a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, că 7% din şcolile din România, respectiv 1.295 din totalul de 19.000, au autorizaţie de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, restul neavând astfel de documente. „Asta este realitatea”, a spus Cîmpeanu.

Oficialul i-a mai avertizat pe patronii cluburilor să respecte normele de siguranţă pentru că se vor confrunta cu controale şi vor fi închise pe loc dacă se constată nereguli.

Dacă prindem un club sau o discotecă care depăşeste cifrele prevăzute prin autorizaţie, o închidem pe 60 de zile şi o să amendăm între 30 şi 100.000 de lei, aşa cum prevede legea. (…) Vor fi controale şi astăzi, şi mâine, şi poimâine, continuu,

a punctat şi secretarul de stat Raed Arafat.

La rândul său, ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, întrebat câte spitale sunt fără autorizaţie de la pompieri, a răspuns că sunt în evaluare şi săptămâna viitoare va fi făcut public acest bilanţ.

Meciul Steaua – FC Botoşani, contând pentru etapa a XVII-a a Ligii I, se va disputa la Cluj-Napoca, după ce autorităţile au constatat că Arena Naţională din Bucureşti nu avea autorizaţie de securitate la incendiu. Secretarul de stat Raed Arafat a declarat, însă, la Guvern, că există soluţii tehnice, astfel încât Arena Naţională să primească autorizaţia.

De asemenea, nici stadionul Cluj Arena nu deţine autorizaţie.

Articol publicat de Laurențiu Barbu

Promovarea memoriei colective pentru conservarea identității românești!