in ,

Românii din Spania cer să fie scoasă de pe Youtube o melodie jignitoare la adresa lor (Video)

O melodie postată pe Youtube în urmă cu patru zile a stârnit indignarea comunității de români din Spania, dar și aprecierea grupurilor extremiste și xenofobe, motiv pentru care românii din diaspora cer scoaterea ei, apreciind că este jignitoare la adresa lor.

„Cu toate că are numai 4 zile de când este postată, melodia ‘Soy un rumano en Madrid’ a reușit să trezească pe de o parte indignarea comunității românești din Spania și pe de altă parte simpatia grupurilor extremiste și xenofobe spaniole. Melodia, postată sub genericul Parodia de Torbe, pe lângă alte jigniri, induce ideea că grupul românilor din Spania ar fi format din prostituate și hoți de portofele.

FADERE condamnă vehement astfel de comportamente care încearcă să dezbine armonia și asa destul de fragilă între români și spanioli. Cerem tuturor românilor care vor vedea aceasta melodie sa o marcheze cu ‘nu apreciez’, aceasta fiind forma in care vom arata conducerii Youtube ca dorim scoaterea ei”, se arată într-un comunicat trimis Ziare.com de Daniel Tecu, președintele FADERE Federatia asociatiilor de români din Europa.

Totodata, acesta reamintește ca un caz similar s-a înregistrat în Spania în urmă cu 7 ani, când pe Youtube a fost postata melodia „Me cago en esos putos Rumanos” care, de asemenea, încuraja discriminarea românilor, iar FADERE a convins conducerea Youtube să scoată melodia.

„Am trimis în această dimineață o scrisoare conducerii paginii Youtube, unde am cerut scoaterea de urgență a melodiei ‘Soy un rumano en Madrid’ pe motiv de a fi discriminatorie și xenofoba. În general românii din Spania se bucura de aprecierea spaniolilor care spun că românii sunt serioși și muncitori. Sunt foarte multe firme spaniole care preferă români chiar și în favoarea conaționalilor. Nu am vrea ca din cauza unei astfel de campanii sa trăim ceea ce comunitatea din Italia a trăit acum câțiva ani”, a mai spus presedintele FADERE.

sursa: www.ziare.com

Articol publicat de Laurențiu Barbu

Promovarea memoriei colective pentru conservarea identității românești!