in ,

Simbolul Yin Yang își are originea în cultura Cucuteni? Apare pe vase ceramice vechi de 6.000 de ani…

Îl cunoaștem din reprezentările orientale și trăim cu impresia că aparține exclusiv culturilor spirituale din Estul îndepărtat. Doar că, să vedeți, simbolul Yin Yang poate fi descoperit în cultura Cucuteni, care s-a dezvoltat și pe teritoriul României, în urmă cu peste 6.000 de ani, cu mult înainte ca Taoismul să fi apărut.

Cum e posibil așa ceva? Cu mii de ani înaintea Taoismului, descoperim acest simbol în zona Arcului Carpatic, la multe mii de kilometri distanță față de China? E doar o coincidență sau vorbim despre ceva și mai surprinzător?

Atunci când nu cunoști toate piesele puzzelului, vei spune că nu poate fi vorba decât despre o coincidență ciudată și că, deși simbolul este unul complex, e posibil să fi apărut în locuri foarte îndepărate unul de altul, independent, după cum a demonstrat că este posibil genialul Carl Gustav Jung, făcând trimitere la inconștientul colectiv.

Avem însă o serie de dovezi arheologice care sugerează și o altă posibilitate. Despre ce anume este vorba, puteți afla în acest episod al emisiunii Granițele Cunoașaterii…

Daniel Roxin


Sursa: cunoastelumea.ro

Articol publicat de Laurențiu Barbu

Promovarea memoriei colective pentru conservarea identității românești!