in ,

Statul mafiot – cancerul de care suferă România

Statul mafiot este acea structură prin care resursele ţării: financiare, logistice, umane, strategice, informaţionale, etc., pârghiile de putere prin care se administrează aceste resurse, sistemele de control: poliţie, parchete, corpuri de control, Curte de Conturi, etc., sistemul puterii judecătoreşti sunt administrate de o nomenclatura aflată la putere şi care foloseşte sistemul în interes personal, de clan şi de grup în detrimentul interesului naţional. Nomenclatura mafiotă din fruntea sistemului are o mentalitate fanarioto-ceauşistă prin care statul trebuie să-i asigure ei bunastarea, nu ea, „clasa conducătoare” să fie servitorul şi administratorul sistemului în folosul oamenilor.

Când „clasa conducătoare”, care este trans-partinică, foloseşte sistemul în interes propriu, statul devine mafiot şi în fruntea lui găsim gangsteri, oligarhi, moguli media şi baroni. Fiecare cu alaiul său de conţi, baroneţi, valeţi, majordomi, agenţi de influenţă sau cozi de topor, mai mult sau mai puţini conştienţi de misiunea lor (în funcţie de poziţia şi gradul lor din piramida puterii). Servitorii sistemului mafiot sunt peste tot. În ramurile informaţionale, economice, culturale, din sectorul energiei, al presei, etc. Ceea ce descriu aici este un nou sistemul feudal, de tipul evului mediu, sau dacă doriţi, readaptarea sistemului feudal, cu expresia lui târzie din epoca fanariotă, în vremurile noastre. Noi, cei 20 de milioane suntem vasalii acestui sistem mafior. Suntem „bateriile” care trebuie să producă energie, adică „negrii de pe plantaţie” care trebuie să plătească taxe şi impozite. Tot mai mari şi mai multe.

Statul mafiot este în educaţie, sănătate, energie, poliţie, justiţie, media… peste tot.

Sistemul educaţional din România a fost parazitat constant de „fabricile de diplome” private, gen Spiru Haret. „Fabricile de diplome” de stat şi de la privat au produs sute de milioane de euro pentru sistemul mafiot au ţinut şi format generaţii de tineri în ignoranţă şi subcultură. Educaţia românească de după 1989 a purtat mai multe nume sugestive: „după-blocuri”, „maneaua”, „de cartier” şi a format „băieţaşi” sau „băieţi buni”. Părinţii plăteau sute de milioane de euro pe pentru ca copii lor să înveţe la facultate. Era singura opţiune pentru că şcolile de arte şi meserii se desfiinţaseră şi nimeni nu se gândea că zecile de mii de licenţiaţi produşi pe bandă rulantă nu vor avea unde să muncească în domeniul în care erau şcoliţi.

Sistemul de sănătate din România este parazitat de doctorii care îşi trimit pacienţii să cotizeze la cabinetele şi în spitalele lor private care căpuşează sistemul sanitar de stat. Vedem azi cum s-au făcut operaţii de „siliconare a vedetelor” şi cum parchetul găseşte sute de mii de euro cash la doctori acasă. Mafia medicamentelor a blocat introducerea cardurilor de sănătate menite să transparentizeze sistemul, spitalizările sunt umflate pentru a se deconta mai mult de la Casa de Asigurari de Sănătate, etc. În vreme ce românul moare cu zile, iar sute de milioane de euro din fondurile publice de sănătate, pentru că toţi contribuim la CAS, sunt drenate către mafia din sistem.

Am putea vorbi mult despre mafia din energie, poliţie, justiţie… despre cum s-a distrus agricultura românească în anii 90, despre clanul notarilor, contabililor, psihologilor…

Ce înseamnă a fi „tatăl” sau „valetul” sistemului mafiot şi care este rădăcina răului? Înseamnă să patronezi acest sistem, să profiţi de pe urma lui, să cauţi să-l perpetuezi şi să lupţi împotriva oricui care ameninţă status-quo-ul. Să susţi toată construcţia cu imperii mediatice de tipul celor construite de Dan Voiculescu, Vântu, Patriciu, Sârbu şi Ghiţă. „Cloşca” sau „naşul” care a patronat sistemul mafiot din România după 1990 a fost Ion Iliescu. „Cocoşul-şef” sau „tatăl” sistemului mafiot a fost Adrian Năstase. „Cocoşelul” sau „valetul” sistemului mafiot, în anul 2014, este Victor Ponta.

Sistemul mafiot de azi îşi are începutul în anul 1944, odată cu intrarea tancurilor sovietice în România. Nu spun că acest sistem mafiot nu a fost precedat de altele… dar actuala cangrenă care sufocă România îşi are geneza sau actul de naştere odată cu intrarea în ţară a Armatei Roşii. Comuniştii care au pus gheara pe România au declanşat un sistem de teroare care a amputat intelectual şi moral generaţii de-a rândul. Au distrus educaţia, intelectualitatea, agricultura, sănătatea, etc. Au creat o industrie cu costuri enorme, au urbanizat forţat şi au lăsat în urmă sute de mii de cadavre şi vieţi distruse… Ce a făcut Iliescu în 1989? A vrut să-i dea jos pe cei care „au întinat numai, numele Partidului Comunist Român, au întinat numai memoria celor care şi-au dat viaţa pentru cauza socialismului”, dar să continue sistemul mafiot.

OK. Mie îmi este uşor să vorbesc acum. În 1989 am avut 6 ani. Dar tatălui meu care s-a născut şi care a trăit acele vremuri, având acum 66 de ani, îi este imposibil să vadă astfel lucrurile. O astfel de optică ar însemna să-şi condamne trecutul şi să se culpabilizeze din punct de vedere moral pentru că a susţinut şi a trăit într-o astfel de perioadă istorică. Copii noştri vor avea faţă de noi o perspectivă similară. Asta pentru că vor trăi în cu totul altă lume faţă de „lumea barbară” în care trăim noi azi. Vor trăi în Statele Unite ale Europei şi se vor uita la sistemul mafiot actual, de tip statal, la fel cum ne uităm acum la relicva numită Republica Socialistă România.

Sistemul mafiot nu a putut să fie înfrânt până azi. Experimetul CDR şi Emil Constantinescu au eşuat între anii 1996-2000, dar au fixat definitiv România înspre NATO şi Uniunea Europeană. Alianta DA – PNL-PD a eşuat şi ea. Liberalii lui Tăriceanu s-au pupat cu pesediştii în 2007 şi 2008, PDL a făcut guvern cu pesediştii în 2009, iar liberalii lui Antonescu au redat funcţia de premier pesedişilor în 2012.

Guvernarea Alianţei DA în 2005 şi 2006, cea a PDL între 2010 şi primăvara anului 2012 şi mandatele de preşedinte ale lui Traian Băsescu au creat breşe tot mai mari în sistemul mafiot. Dar să fim bine înţeleşi. Sistemul mafiot a fost adoptat, susţinut şi exploatat şi de structuri şi oameni politici din PNŢCD, PNL, PDL şi UDMR. Breşa cea mai mare a făcut-o Traian Băsescu pentru că l-a împiedicat în 2004 pe „tatăl” sistemului, Adrian Năstase, şi pe „păpuşa” Geoană în 2009 să ajungă preşedinţi. De aceea Băsescu a fost şi suspendat de două ori din funcţie în 2007 şi 2013. O nouă bătălie se va da în acest an, când „valetul” sistemului, Victor Ponta, vrea să repună în drepturi depline sistemul mafiot. Adică, să scape de puşcărie pe toţi baronii PSD, alde, Mazăre, Duicu, Constantinescu, etc. şi dacă v-a putea să-i scoată pe cei care au ajuns deja după gratii în frunte cu tata Nastase.

La final de mandate, Traian Băsescu vorbeşte acum despre un sistem politic de partide care e parte, mai mare sau mai mică, a sistemului mafiot. Un PSD, PNL, PDL şi UDMR care şi-au încheiat misiunea. Putem noi să le trimitem la lada istoriei în alegerile din 2016? Putem alege anul acesta un preşedinte care să nu provină din sistemul mafiot şi să-l bată pe Victor Ponta? Poate dreapta: PNL, PDL, PMP, FC, PNŢCD, Noua Republică, Partidul Verde… să bată împreună PSD la alegerile europarlamentare?

În loc de încheiere…

De ce sistemul mafiot este cancerul României? Pentru că aidoma unui tesut cancerigen, parazitează, se alimentează din substanţele nutritive, distruge mediul în care trăieşte şi în final moare odată cu corpul gazdă. La fel sistemul mafiot din România ne parazitează resursele, ne fură banii, ne distruge viitorul şi ne condamnă la o viaţă de sclav care se poate numi foarte bine… moarte.

P.S.: Cauza primară de la care porneşte răul se regăseşte în natura umană egoistă. Asta dincolo de comunism, sistem mafiot, valori democratice, doctrine şi instituţii.

Sursa: http://www.politicstand.ro/statul-mafiot-cancerul-de-care-sufera-romania/

Articol publicat de Laurențiu Barbu

Promovarea memoriei colective pentru conservarea identității românești!