in ,

Succes românesc de proporții. Elevă de clasa a opta, premiată de UNESCO și N.A.S.A

Unul dintre marile orașe aflate pe litoral are de acum un motiv în plus de mândrie, premiul primit de tânără este foarte important.

Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân din municipiul Costanța, are motive de mândrieși pe bună dreptate. O elevă a reușit să obțină un premiu foarte important, după o concurență acerbă, cu alți 13 000 de participanți. Laura- Maria Dumbravă, s-a luptat cu contracandidații din nu mai puțin de 148 de țări, obținând Premiul III în urma unui concurs de eseuri organizat de Unesco.

Tematica a fost „Clădirea păcii în inimi şi în minte” iar eseul a trebuit să fie scris în limba engleză. De reținut că eleva are numai 14 ani și nici nu se află la prima realizare. Ea a mai câștigat un premiu pe care l-a primit de la N.A.S.A., premiul I.  Fata s-a inspirat din cuvintele liderului spiritual al lumii, binecunoscutul Dalai Lama, a informat Digi24 azi dimineață.

Laura-Maria Dumbravă spune că a contribuit la „păstrarea păcii prin proiecția a două staţii spaţiale „pentru care am fost răsplătită, timp de doi ani consecutiv, cu premiul întâi„.

Profesorul Ion Băraru a declarat că este total surprins de faptul că o elevă din clasa a VIII-a, a ales teme din domeniul uman. Ion Băraru este și șeful „Centrului de Excelență” din Constanța și mai dezvăluie că eleva are o inteligență peste medie.

Laura mărturisește la rândul ei că își dorește să fie medic, mai exact, chirurg, pentru că, spune ea, îi place să salveze vieți.

De apreciat este și faptul că inclusiv colegii merituoasei premiante sunt mândri de succesele ei și s-au bucurat la rândul lor. Cum era și normal, au felicitat-o.

Să câștigi un premiu tocmai în Orientul extrem și să fii și premiat de cunoscuta N.A.S.A, nu este la îndemâna oricui. Laura-Maria Dumbravă a dus demnitatea țării noastre mai departe, peste mări și țări, atât în America dar și în partea opusă a planetei.

De acum, pe podiumul mondial al succeselor obținute de elevii români, se află încă unnume, cel al Laurei. Este munca, efortul și ambiția ei. Adolescenta spune că încă se gândește dacă va studia la o facultate din țară sau din afara granițelor. Indiferent ce va decide, căci are timp suficient la dispoziție și o viață înainte, Laura Maria-Dumbravă merită toate felicitările conaționalilor!

Articol publicat de Laurențiu Barbu

Promovarea memoriei colective pentru conservarea identității românești!